Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Terină de legume, perfectă pentru o masa de sărbatoare

 

 

 

Ingrediente:

300 gr amestec de legume
1-2 mere
1-2 cartofi
4-5 oua fierte
sare si piper
400 gr maioneza
3 linguri de smantana
30 gr gelatina
1 lamaie

  

Mod de preparare:

Legumele se fireb in apa cu sare.
Cartofii se fierb in coaja,se curata si se taie cubulete.
Merele se curata de coaja,se taie cubulete si se stoarce zeama de lamaie peste ele pentru a nu oxida.

Gelatina se hidrateaza in 5-6 linguri de apa sau supa de legume.Se topeste,avand grija sa nu fiarba.

Loading...

Maineza se amesteca cu smantana,sare si piper dupa gust.Incorporam si gelatina topita.

Legumele,cartofii,merele scurse de lamaie se amesteca toate. Adaugam amestecul de maioneza peste ele.Intr-o forma de chec se pune folie alimentara,se pune jumatate din amestec,asezam ouale fierte si restul de amestec.Se acopera cu folia si se las ala rece 6-7 ore(eu am lasat peste noapte).
Se rastoarna din forma si se feliaza  in felii de 1 cm.

 

Pofta buna !

 

Sursa:  vera in bucatarie




Categorii