Flori si gradina

Topul cu cele mai frumoase flori din lume

 

 

Cele mai frumoase flori din lume

 

 

Iata care sunt, in opinia noastra, cele mai frumoase 20 de flori din lume:

Crinul – aceasta planta face parte din familia Liliaceae si este o planta perena, originara din China si Japonia. Crinul este cunoscut inca din antichitate, fiind o planta apreciata si in zilele noastre pentru calitatile decorative si pentru florile parfumate.

Crin, foto Bildagentur Zoonar GmbH

Gerbera – este una dintre cele mai „colorate” flori, putand fi gasita in diferite culori. Gerbera simbolizeaza puritate, inocenta si veselie. Planta provine din familia Asteraceae si a fost numita asa in onoarea botanistului rus Traugott Gerber (1710-1743). Gerbera se gaseste in special in regiunile tropicale din America de Sud, Africa si Asia.

Gerbera, foto Tarbell Studio Photo

Amaryllis – face parte din familia Amaryllidinae si se gaseste in special in regiunea Western Cape din Africa de Sud.

Amaryllis, foto chanyut Sribua-rawd

Magnolia – poate fi gasita in mai multe culori si fiecare semnifica altceva. Cele albe semnifica puritate si perfectiune, magnolia roz semnifica tinerete si noroc, iar cea violet sanatate si noroc. Floarea a fost denumita dupa botanistul francez Pierre Magnol si se gaseste in principal in Asia, America de Nord, America Centrala.

Loading...

Magnolia, foto ver0nicka

Narcisele – sunt foarte bine adaptate la climatul tarii noastre, impodobind multe gradini din Romania. Aceste flori pot fi cultivate atat in gradina, cat si in ghivece.

Narcise, foto Jelena Yukka

Ghioceii – sunt florile care simbolizeaza venirea primaverii. Ghiocelul face parte din  familia Amaryllidaceae si este o planta bulboasa. Acestia nu trebuie confundati cu doua plante asemanatoare, lusca (Leucojum vernum) si ghiocelul bogat (Leucojum aestivium)

Ghiocei, foto freya-photographer

Anthurium – face parte dintr-un gen care cuprinde mai multe de 800 de specii care se gasesc in zonele tropicale, de la Mexic si pana in Argentina si Uruguay.

Anthurium, foto tab62

Caldarusa de Colorado – este o planta foarte rara care se gaseste in Muntii Stancosi din Colorado, ruperea sa fiind ilegala. Putem spune ca este “Floarea de colt” in varianta americana.

Caldarusa de Colorado, foto Teri Virbickis

Irisul – este o planta perena din familia iridaceelor. Exista 210 specii de irisi, majoritatea fiind destinati plantarii in gradina, acestia gasindu-se in mai multe combinatii de culori: albastru si mov, alb si galben, roz si portocaliu, brun si rosu sau chiar negru.

Iris, foto yyama

Orhideele – apartin clasei Orchidaceae si sunt folosite mai ales ca plante de interior. Sunt plante deosebit de frumoase, care nu cer ingrijiri sau conditii deosebite si care pot infrumuseta casele tot timpul anului.

Orhidee, foto Marian Lazaro

Lacramioarele – sunt o specie de plante erbacee incadrate in genul Convallaria, familia Ruscaceae. Mai sunt denumite si margaritar, dumbravioara, clopotele sau iarba Sfantului Gheorghe. Lacramioarele pot fi intalnite in padurile de foioase, tufarisuri, lunci, regiunile deluroase si de campie din Europa, nordul Asiei si America de Nord.

Lacramioare, foto Agnes Kantaruk

Dalia – este un simbol al angajamentului si a unei legaturi puternice. Aceasta floare poarta o serie de semnificatii: poate fi un semn de avertizare, tradare, schimbare.

Dalia, foto Anna Hoychuk

Laleaua – este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante cu flori din familia Liliaceae. Sunt originare din sudul Europei, nordul Africii si Asia, din Anatolia si Iran (unde floarea este reprezentata pe drapelul national) pana in China si Japonia. In Europa, majoritatea florilor pe care le gasiti de cumparat provin din Olanda, tara unde exista campuri intregi de lalele.

Lalele, foto fotogestoeber

Plumeria – este un mic arbust tropical cu niste flori uimitoare. De obicei, floarea are cinci petale albe cu centrul galben, insa uneori se pot intilni si flori de alta culoare. Ea are un miros puternic, mai ales pe timp de noapte. Se gaseste in America Centrala si de Sud.

Plumeria, foto pittawut

Panselutele – numele lor provine de la cuvintul „Pansee”, care in franceza inseamna gandire. Panselutele se gasesc in culori intense, in Europa aceste flori fiind considerate a fi un simbol de loialitate.

Panselute, foto TippaPatt

Florile de cires – sunt considerate simbol al primaverii in Japonia, fiind foarte apreciate in aceasta tara. In Japonia ele sunt considerate flori nationale si intruchipeaza frumusetea, politetea si modestia, in schimb chinezii le considera un puternic simbol al puterii.

Floarea de cires, foto AppleZoomZoom

Freziile  – au forma de clopot si un parfum dulce de citrice, aceasta floare simbolizand inocenta si prietenia. A fost denumita dupa Friedrich Heinrich Freese.

Frezie, foto Daina Varpina

Lavanda – face parte din familia Lamiaceae si se gaseste din Capul Verde si Insulele Canare, Europa si pana in Africa de Nord si de Est, Asia de Sud-Vest spre Sud-Estul Indiei. Ceaiul de levantica trateaza durerile de cap, iar planta are proprietati antiseptice, cicatrizante si sedative. Lavanda este cautata inclusiv in gastronomie.

Lavanda, foto OHishiapply

Liliacul – face parte din familia oleaceelor si este o specie din genul Syringa care infloreste primavara. Este un arbust a carui inaltime poate ajunge pana la sapte metri, cu ramuri drepte si lujeri putin muchiati. Florile sunt simple sau duble, placut mirositoare, in culori de la liliachiu la alb.

Liliac, foto freya-photographer

Trandafirul – este probabil cea mai populara floare din tara noastra. Fiind apreciati in toata lumea pentru frumusetea si aroma lor placuta, trandafirii sunt preferati de catre indragostitii care vor sa faca o surpriza placuta persoanei iubite. Trandafirii nu sunt plante exotice si cresc aproape oriunde.

Trandafirul, foto Julia Tsokur

 

 

Sursa: Blogul HotelGuru.ro
Categorii