Torturi

Tort „Caise in ciocolata”. Un desert original, extrem de delicios care vă va cuceri din prima

 

 

Tort „Caise in ciocolata”. Un desert original, extrem de delicios care vă va cuceri din prima

 

 

Tortul nu ar trebui să lipsească de la o masă de sărbătoare, aşa că dacă doriţi să impresionaţi cu un tort nemaipomenit de delicios vă propunem să încercaţi un adevărat deliciu culinar cunoscut sub numele de ,,Caise în ciocolată”. Este alcătuit din 3 blaturi cu cacao, însoţite de cea mai gustoasă şi fascinantă cremă din frişcă, lapte condensat, ciocolată, migdale și caise. Exteriorul tortului este acoperit cu glazură de ciocolată, marginile cu fulgi de migdale şi deasupra înfrumuseţat cu caise.

 

Ingrediente: 

180 g Făină
180 g Zahăr
4 bucăți Ouă
25 g Cacao
5 g Praf de copt
1/2 linguriță Sare
70 ml Apă
300 ml Frișcă lichidă
160 g Lapte condensat
300 g Caise uscate
150 g Migdale
200 g Ciocolată neagră
7 g Gelatină
50 ml Apă
90 g Unt
100 g Fulgi de migdale

 

Mod de preparare: 

  1. Într-un bol puneţi gălbenuşurile şi mixaţi puţin. Adăugaţi treptat apă fierbinte şi mixaţi continuu. Adăugați zahăr şi mixaţi până obţineţi o cremă pufoasă şi fină. În alt bol puneţi albuşurile, adăugaţi sare şi amestecați până devine o spumă tare. Adăugați zahăr şi mixaţi până obţineţi o bezea. Cu o lingură puneţi amestecul din albuşuri peste cel din gălbenuşuri şi amestecaţi uşor cu spatula. Într-un bol puneţi făină, cacao, praf de copt şi amestecaţi bine cu o lingură. Adăugaţi treptat amestecul de făină cu praf de copt şi cacao. Amestecaţi cu spatula, de sus în jos, cu mişcări lente. Turnaţi aluatul într-o tavă (cu diametrul de 20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Daţi tava la cuptor la 180℃ timp de 30 min.
  2. După ce blatul s-a răcit, îl aduceţi pe masa de lucru şi îl tăiaţi în 3 foi egale. Asamblaţi astfel tortul într-un inel detaşabil: puneţi prima foaie de blat, aranjaţi bine inelul în jurul batului. Însiropaţi cu un amestec din suc de vişine şi esenţă de rom. Într-un bol încăpător puneţi frişca rece şi mixaţi bine până devine fermă. În alt bol puneţi laptele condensat, adăugaţi gelatina hidratată şi amestecaţi până se încorporează. Apoi turnaţi amestecul peste compoziţia de frişcă bătută şi mixaţi până se omogenizează. Adăugaţi caisele tocate şi amestecaţi uşor cu spatula. Apoi adăugaţi migdalele tocate, amestecaţi bine, adăugaţi ciocolata neagră mărunţită. Amestecaţi bine cu spatula, cu mişcări lente. Apoi puneţi jumătate din cantitatea de cremă peste primul blat din inelul detaşabil şi nivelaţi bine toată suprafaţa. Puneţi a doua foaie de blat, însiropaţi bine, puneţi restul din cremă şi nivelaţi bine. Puneţi şi a treia foaie de blat şi daţi la frigider pentru 2 h.
  3. Scoateţi inelul detaşabil, iar între timp, preparaţi glazura: puneţi într-un bol ciocolată neagră mărunţită, adăugaţi untul şi topiţi la baie de aburi. Turnaţi glazura de ciocolată peste tort. Nivelaţi bine deasupra, inclusiv şi marginile. Decoraţi marginile cu fulgi de migdale. Decoraţi deasupra cu caise, tăiate în jumătăţi. Daţi la frigider pentru 2 h.
  4. Savuraţi cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa
Categorii