Torturi

Tort creț, incredibil de delicat și frumos! Pandișpan aerisit, cremă ușoară de brânză și o aromă plăcută de vanilie fac din acesta desertul perfect

 

 

Tort creț, incredibil de delicat și frumos! Pandișpan aerisit, cremă ușoară de brânză și o aromă plăcută de vanilie fac din acesta desertul perfect

 

Ingrediente:

 Blat alb:

  • Ouă – 4 buc.
  • Zahăr – 100 g
  • Ulei vegetal – 30 ml
  • Făină – 130 g
  • Praf de copt – 0,5 lingurițe.

 Blat ciocolată:

  • Ouă – 4 buc.
  • Zahăr – 180 g
  • Ulei vegetal – 30 ml
  • Făină – 100 g
  • Cacao – 30 g
  • Praf de copt – 0,5 lingurițe.

Cremă:

  • Smântână 33% – 400 ml
  • Zahăr – 100-120 g
  • Brânză moale cu cre

 

Mod de preparare:

Bateți albușurile de ou până se întăresc, apoi adăugați zahărul. Continuați să bateți până se albesc, apoi adăugați uleiul.

Adăugați treptat un gălbenuș peste albuș, batând până când albușurile și gălbenușurile se combină.

Cerneți făina și praful de copt în amestecul de ouă și frământați ușor aluatul cu o spatulă de jos în sus.

cozonac

Întindeți aluatul într-o tavă cu diametrul de 24 cm și coaceți-l la 170 de grade timp de 35 de minute.

În mod similar, bateți albușurile pentru al doilea pandișpan, adăugați zahărul și uleiul, apoi gălbenușurile.

Fragedie la fiecare îmbucătură: Tort creț

Pentru al doilea pandișpan, cerneți cacao în aluat, pe lângă făină și praf de copt.

Frământați aluatul de ciocolată, puneți-l într-o formă și coaceți-l la 170 de grade timp de 35 de minute.

Fragedie la fiecare îmbucătură: Tort creț

Împărțiți  blaturile obținute în două.

Răzuiți puțină firimitură din fiecare blat deschis la culoare și închis la culoare, făcând o mică adâncitură pe întreaga suprafață.

cheesecake cu pandișpan

Pentru cremă, amestecați crema cu brânza de vaci, zahărul clasic și zahărul vanilat, bateți până obțineți vârfuri tari.

Înmuiați blaturile cu lapte.

Întindeți crema pe fiecare blat în adâncitură, asamblați blatul.

Asigurați-vă că alternați blaturile deschise la culoare cu cele închise la culoare.

Fragedie la fiecare îmbucătură: Tort creț

Ungeți lateralele și partea de sus a tortului cu cremă, presărați întregul tort cu firimiturile de la tort sau faceți o decorațiune în formă de inimă ca a mea.

Fragedie la fiecare îmbucătură: Tort creț

Lăsați prăjitura la frigider pentru câteva ore și serviți.

Prepararea tortului creț

Poftă bună!

 

Prăjitură cu tandrețe

Tort creț




Categorii