Torturi

Tort cu prune uscate – Un desert de casa cu gust desavarsit, fara coacere

 

 

 

 

Ingrediente:

500 gr branza de vaci

48 biscuiti

200 gr zahar

Loading...

150 gr prune uscate

100 gr unt

250 gr smantana

1 lingura cafea

ciocolata negra – dupa gust

 

Mod de preparare:

1. Pune prunele in apa fierbinte, la hidratat. Dupa un sfert de ora scoate-le si marunteste-le.

2. Pune cafeaua la fiert cu foarte putina apa. Dupa ce da in clocot, dizolv-o cu niste apa si inmoaie biscuitii in mix.

Crema:

3. Mixeaza smantana, branza si zaharul.

4. Incorporeaza untul moale si omogenizeaza.

5. Pune un strat de 12 biscuiti in tava, apoi acopera-i cu crema si prune. Pune alt strat de biscuiti, iar crema si prune si tot asa pana la final. Ar trebui sa obtii un tort cu 4 straturi.

6. Tapeteaza tortul cu restul de crema.

7. Decoreaza cu ciocolata data pe razatoare si cacao pudra.

8. Baga tortul in frigider pentru circa 3 ore.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei




Categorii