Ingrediente:
500 gr branza de vaci
48 biscuiti
200 gr zahar
150 gr prune uscate
100 gr unt
250 gr smantana
1 lingura cafea
ciocolata negra – dupa gust
Mod de preparare:
1. Pune prunele in apa fierbinte, la hidratat. Dupa un sfert de ora scoate-le si marunteste-le.
2. Pune cafeaua la fiert cu foarte putina apa. Dupa ce da in clocot, dizolv-o cu niste apa si inmoaie biscuitii in mix.
Crema:
3. Mixeaza smantana, branza si zaharul.
4. Incorporeaza untul moale si omogenizeaza.
5. Pune un strat de 12 biscuiti in tava, apoi acopera-i cu crema si prune. Pune alt strat de biscuiti, iar crema si prune si tot asa pana la final. Ar trebui sa obtii un tort cu 4 straturi.
6. Tapeteaza tortul cu restul de crema.
7. Decoreaza cu ciocolata data pe razatoare si cacao pudra.
8. Baga tortul in frigider pentru circa 3 ore.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei