Ingrediente:
- lapte condensat – 300 g;
- ouă – 2 buc.;
- sare – un vârf de cuțit;
- praf de copt – 10 g;
- vanilie – un vârf de cuțit;
- ulei vegetal – 100 g;
- făină – 160 g.
cremă:
- smântână 25% – 400 g;
- lapte condensat fiert – 3 linguri;
- cacao – 1 linguriță.
Mod de preparare:
Turnați laptele condensat într-un bol, spargeți ouăle, adăugați uleiul vegetal, sarea și vanilina, bateți cu un tel.
Cerneți făina și praful de copt în amestec și frământați până obțineți un aluat lichid.
Toarnă aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți biscuiții la 200 de grade timp de 15 minute. Împărțim pandișpanul în straturi folosind o formă de patiserie.
Pentru cremă, amestecați smântâna cu laptele fiert condensat, turnați cacao în cremă. Ungeți fiecare strat de tort cu cremă și asamblați tortul.
De asemenea, ungem partea de sus și părțile laterale ale tortului cu cremă.
Puteți decora tortul cu glazură de ciocolată și firimituri. Nu uita să pui prăjitura la frigider timp de o oră pentru a se stabiliza.
Pofta buna!