Checuri

Tort de ciocolată cu banane – doar turnați aluatul peste banane și veți obține un desert de neuitat!

 

 

Tort de ciocolată cu banane – doar turnați aluatul peste banane și veți obține un desert de neuitat!

 

 

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de tort cu banane. Este o adevărată vedetă la masa de sărbătoare. Doar imaginați-vă: rondele mari de banane în pandișpanul pufos, cu miezul moale și umed – o combinație excelentă de ingrediente, care vă va cuceri din prima. Chiar și cei mai capricioși amatori de dulciuri se vor linge pe degete. Apropo, tortul se prepară extrem de simplu, doar mixați aluatul, iar de restul se va ocupa cuptorul. Preparați, testați și uimiți familia dragă cu delicii magice, preparate din cele mai accesibile ingrediente!

 

Ingrediente:

– 300 g de făină cernută

– 300 g de zahăr

– 50 g pudră de cacao

– 1 priză de sare

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 4 ouă

– 300 ml de lapte

– 50 ml de ulei vegetal

– 60 g de unt

– 4 banane

– 1 lingură de oțet

– fulgi de cocos

INGREDIENTE GLAZURĂ 

– 70 ml de lapte

– 70 g de zahăr

– 20 g pudră de cacao

– 40 g de unt

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol făina cernută cu zahărul, pudra de cacao, sarea, zahărul vanilat și bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine ingredientele uscate, folosind spatula.

2. Apoi spargeți ouăle în bolul cu ingrediente și adăugați laptele, untul la temperatura camerei și uleiul vegetal. Mixați, până omogenizați aluatul.

3. Decojiți bananele și îndepărtați-le capetele. Tăiați bananele în patru părți egale.

4. Tapetați o formă detașabilă de copt cu hârtie, apoi ungeți-o cu unt. Aranjați bananele vertical.

5. Adăugați în bolul cu aluat 1 lingură de oțet și amestecați-l bine. Turnați și răspândiți aluatul deasupra bananelor. Păliți ușor forma de masă, ca să se uniformizeze aluatul din aceasta.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 1-1,15 ore. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

7. Pregătiți glazura: combinați într-o cratiță laptele cu zahărul și pudra de cacao. Omogenizați ingredientele, folosind telul. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere, amestecând încontinuu. Opriți focul. Adăugați untul în compoziția fierbinte. Amestecați glazura până se topește untul.

8. Scoateți cu grijă pandișpanul din formă și puneți-l pe un platou. Turnați și răspândiți glazura pe toată suprafața tortului. Ungeți și bordura tortului cu glazură, folosind spatula. Decorați tortul apetisant cu fulgi de cocos. Lăsați deliciul magic puțin să se răcească, apoi serviți-l cu cea mai mare plăcere alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

 

Poftă bună!

 

Sursă
Categorii