Torturi

Tort de ciocolată cu cremă gingașă de ouă — un desert care vă va cuceri prin savoarea sa!

 

 

 

 

Vă prezentăm un desert ușor de preparat și extrem de delicios. Acest tort de ciocolată are 3 straturi bine diferențiate, blatul pufos și umed, crema gingașă de ouă și ganache-ul aerat de ciocolată. Toate trei straturi împreună fac acest desert fabulos. Merge perfect cu o ceașcă de cafea și să-i ai alături pe cei dragi.

 

Ingrediente:

100 g Ciocolată neagră
260 ml Frișcă lichidă 33%
95 g Făină
300 g Zahăr
3 bucăți Ouă
5 bucăți Gălbenușuri de ou
150 g Unt
220 ml Lapte
1 lingură Cacao
1 linguriță Praf de copt
10 g Zahăr vanilat
2 linguri Miez de nucă măcinat

Mod de preparare:

  1. Pregătiți ganache-ul: încălziți 100 ml de smântână pentru frișcă, după care adăugați și ciocolata ruptă în bucăți, acoperindu-o bine cu smântână. Așteptați până aceasta va începe să se topească (câteva minute), după care amestecați foarte bine cu un tel.
  2. Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-l la frigider pentru câteva ore. Înainte de utilizare, bateți-l cu mixerul, ca să devină aerat și cremos.
  3. Pregătiți crema de ouă: bateți 5 gălbenușuri cu 150 g de zahăr și zahărul vanilat. Apoi adăugați 160 ml de lapte și 30 g de făină. Puneți compoziția pe foc și amestecați-o continuu până se va îngroșa. Lăsați-o să se răcească și, folosind mixerul, încorporați untul moale în ea.
  4. Pregătiți pandișpanul de ciocolată: mixați 3 ouă cu 150 g de zahăr la viteză mare timp de 3-5 minute. Încorporați 160 ml de smântână pentru frișcă. Amestecați pudra de cacao cu 65 g de făină și praful de copt într-un vas separat.
  5. Apoi adăugați-le în compoziția lichidă. Amestecați cu grijă până la omogenizare și turnați aluatul obținut într-o tavă cu (dimensiunile 20 x 25 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute. Lăsați-l să se răcească.
  6. Asamblați tortul: așezați pandișpanul pe un platou și însiropați-l cu 60 ml de lapte călduț. Apoi ungeți-l cu crema gingașă de ouă, acoperindu-o ulterior pe aceasta cu un strat de ganache. Dați tortul la frigider pentru 4 ore.
  7. Decorați tortul după propriul dumneavoastră gust. Noi am tăiat tortul în formă de pătrate și am decorat cu miez de nucă tocat.
  8. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 

 

Sursa: Savuros
Categorii