Torturi

Tort de ciocolată – Snickers uriaș!

 

 

 

 

Îmi place atât de mult ciocolata Snickers, încât am dorit neapărat să fac și un tort asemănător cu originalul. Acest tort Snikers uriaș este un desert savuros, iar crema caramel face o combinație ideală cu alunele coapte și ciocolata cu lapte. Să tot mănânci așa bunătate de tort.

Ingrediente:

  Blat

5 bucățiOuă
1 lingurițăEsență de vanilie
1 plicSare
130 gZahăr
50 mlUlei rafinat
25 gCacao
70 gFăină
1 lingurițăPraf de copt

 Stratul de caramel

200 mlFrișcă lichidă 33%
160 gZahăr
50 gUnt
1 plicSare grunjoasă
100 gArahide

  Cremă

500 mlFrișcă lichidă 33%
180 gLapte condensat fiert

 Însiropat

40 mlSirop de zahăr

Glazură

200 gCiocolată cu lapte
3 linguriUlei rafinat
50 gArahide

Mod de preparare:

  1. Puneți într-o tigaie zahărul la topit la foc mediu, când se caramelizează adăugați în șuviță frișca lichidă caldă și amestecați rapid. Fierbeți timp de 1-2 minute până devine un sos dens, luați de pe foc, transferați-l într-un bol și adăugați untul moale. Amestecați bine,adăugați un praf de sare grunjoasă, amestecați din nou și lăsați sosul la răcit (acoperit cu folie de plastic).
  2. Între timp preparați blatul: într-un bol spargeți ouăle, adăugați esența de vanilie, sarea, zahărul și mixați la viteză medie pentru 7-10 minute. Într-un bol amestecați făina cu cacao și praful de copt. Adăugați amestecul de făină la compoziția de ouă și amestecați ușor cu telul. Apoi adăugați uleiul și amestecați ușor.
  3. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (38x45cm), tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 8-10 minute.
  4. Preparați crema: mixați frișca lichidă rece până devine fermă, apoi adăugați laptele condensat fiert și mixați din nou până obțineți o cremă pufoasă și fină.
  5. Când blatul s-a răcit înlăturați marginile și tăiați-l în 3 părți egale. Amestecați sosul de caramel răcit cu arahidele coapte.
  6. Asamblați tortul într-o formă reglabilă cu dimensiunea (19x22cm): puneți pe un platoul o foaie de blat, o însiropați puțin și distribuiți pe margini crema (folosiți un sac de patiserie, astfel va fi mai ușor). Puneți sosul de caramel cu arahide în mijloc și nivelați bine.
  7. Acoperiți cu un strat de cremă și puneți al doilea blat de tort. Însiropați blatul și distribuiți al doilea strat de cremă. Urmează ultimul blat de tort, îl însiropați și-l dați la rece pentru minim 6 ore.
  8. Preparați glazura: tocați mărunt ciocolata și o transferați într-un bol. Adăugați uleiul și topiți-o în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute. Amestecați și adăugați arahidele mărunțite și amestecați din nou.
  9. Distribuiți glazura pe toată suprafața tortului și dați la rece pentru 30 de minute.
  10. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros.TV




Categorii

loading...
error: Content is protected !!