Torturi

Tort de jeleu ”Riga Veche”. O rețetă grozavă de desert super din brânză de vaci, fără coacere

 

 

Tort de jeleu ”Riga Veche”. O rețetă grozavă de desert splendid din brânză de vaci, fără coacere

 

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de desert splendid din brânză de vaci, fără coacere. Veți obține un deliciu aromat, cu un gust ispititor, ce cu siguranță va fi pe placul familiei dvs. Desertul se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap, din cele mai accesibile ingrediente. Desertul este aspectuos, ușor și foarte gustos. Cu siguranță, e demn de toate laudele.

 

Ingrediente:

– 600 g de ananas conservat

– 400 g brânză de vaci

– 100 g de lapte condensat

– 0,25 linguriță de vanilie

– 0,5 l suc de ananas

– 200 g de smântână

– 25 g de gelatină

– 20 g de stafide

 

Mod de  preparare:

1. Turnați sucul de ananas într-o cratiță mică și puneți-o pe foc. Încălziți sucul și dizolvați în acesta gelatina. Opriți focul și lăsați amestecul timp de 20 de minute.

2. Combinați într-un bol aparte brânza de vaci cu vanilia, laptele condensat și smântâna. Bateți ingredientele, folosind blenderul.

3. Împărțiți ananasul conservat în două părți egale. O parte de ananas (inelușe) așezați-o într-o formă, preventiv tapetată cu planșeta de silicon sau folie alimentară. Cealaltă parte tăiați-o cuburi și adăugați-o în compoziția cu brânză de vaci.

4. Turnați în compoziția cu brânză de vaci sucul cu gelatină și adăugați stafidele, preventiv opărite și zvântate. Amestecați bine ingredientele.

5. Turnați compoziția în formă, deasupra inelelor de ananas. Acoperiți forma cu folie alimentară și dați-o la frigider, pentru cel puțin 3-4 ore.

6. Scoateți desertul din frigider, îndepărtați folia și răsturnați-l atent pe un platou de servit.

7. Desertul fin și apetisant este gata. Serviți capodopera culinară alături de o cafeluță.

 

Pofta buna!

 
Categorii