Torturi

Tort delicios de lamaie cu menta

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blaturi + crema de lamaie am folosit:

230 g unt

150 g zahar

Loading...

280 g faina

1 praf sare

6 oua

4 lamai (cu tot cu coaja si suc)

300 g zahar

130 g faina

1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

250 ml lapte

150 g zahar

4 galbenusuri

1 manunchi de frunze de menta

400 g frisca

6 foi de gelatina

esenta de vanilie

1/2 cutie de ciocolata After Eight (optional)

 

Mod de preparare:

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine de tot cu zaharul pana am obtinut o crema pufoasa, am adaugat si faina amestecata cu sarea,am obtinut o mingiuta de aluat, am impartit-o in doua bucati si am intins fiecare bucata intr-o forma de tort cu inel de tasabil de 24 cm. Eu am avut 2 forme de tort de aceeasi dimensiune si am pus la copt ambele forme in acelasi timp. Daca nu aveti, atunci faceti cu randul.

Am dat formele la cuptorul incins (170 grade) pentru 20 minute, intre timp am pregatit crema pentru blaturi. Am razuit coaja de la lamai dupa care le-am stors intr-un castron am amestecat cele 6 oua, zaharul, coaja rasa de lamaie si sucul rezultat am adaugat si faina si am amestecat bine de tot pentru a nu se forma cocoloase, am scos blaturile (care erau acum ca niste biscuiti gigantici ) din cuptor si am turnat peste ele compozitia rezultata, am dat din nou blaturile la cuptor pentru 30 de minute (am scazut temperatura cuptorului la 140 grade). Am obtinut niste blaturi delicioase cu crema de lamaie, imi venea sa le mananc atunci pe loc!

Le-am lasat la racit si m-am apucat de crema de menta.

Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu esenta de vanilie, zaharul si laptele, iar compozitia rezultata am transferat-o intr-un castron pe care l-am pus pe baie de abur.

Am amestecat incontinuu pana am obtinut o compozitie de consistenta unei smantani, spalat menta si am uscat-o cu un servet curat, am tocat-o in bucati mari, dupa care am adaugat-o imediat compozitiei de galbenusuri. Am lasat crema in jur de 40 de minute sa se infuzeze menta.

Dupa 40 de minute crema se racise si capatase o aroma deosebita de menta proaspata. Am strecurat compozitia apasand bine cu lingura pe frunzele de menta. Am adaugat gelatina inmuiata in apa si apoi topita si am adaugat-o compozitiei.

Am mixat bine de tot frisca, am tocat bucatile de ciocolata After Eight (tinute in prealabil 20 de minute la congelator ca sa se taie mai bine). Am amestecat frisca cu crema de menta, iar peste am adaugat bucatile de ciocolata. Pentru montat am pus primul blat cu crema de lamaie, apoi o jumatate din compozitia de menta, celalalt blat cu lamaie si apoi restul de crema de menta, am dat la frigider pentru 2 ore si iata:

Cu ornatul a fost mai greu caci aveam si mari emotii, iar inspiratie ioc :)) asa ca m-am hotarat sa imbrac tortul in frisca, sa-i fac niste moatze pe deasupra si…aici totul a intrat in ceatza…ca n-am stiut ce sa-i mai fac. Asa ca am mai ras coaja de la o lamaie, am amestecat-o cu 3 lingurite de zahar si am pus pe margini. Nu radeti ca mi-a luat ceva timp pana m-am decis sa fac treaba asta! Deasupra am pus cateva frunzulite de menta si cam asta a fost.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Andreea Chinese Food




Categorii