Torturi

Tort delicios din biscuiți! Cel mai fin și suculent desert fără coacere

 

 

 

 

Deserturile – oare cine nu le adoră? Vă propunem o rețetă de tort fără coacere, ce în plin sezon cald este extrem de binevenit. Pe lângă faptul că acesta se prepară din cele mai simple ingrediente, nu veți avea nevoie de prea mult timp liber. Obțineți un desert deosebit de gustos, fin și aromat. Datorită biscuiților tortul are un aspect frumos și apetisant.

 Ingrediente:

– 500 g de smântână 20%

– 1 g de vanilie

– 100 g de zahăr pudră

– 3 linguri pudră de cacao

– 5 linguri de zahăr

– 200 ml de lapte

– 50 g de unt

– 700 g de biscuiți

 

 Mod de preparare:

1. Preparați crema: turnați smântâna într-un bol. Adaugați vanilia și zahărul pudră. Amestecați încontinuu, folosind un mixer sau un robot de bucătărie. Obțineți o masă omogenă.

2. Tapetați o formă detașabilă cu folie alimentară. Alegeți o formă cu diametrul de 18 cm.

3. Turnați 100 ml de lapte într-un vas mic. Înmuiați biscuiții în lapte, apoi aranjați-i în formă. Primul strat de biscuiți trebuie să acopere pereții formei.

4. Acoperiți biscuiții cu un strat de cremă. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul. Acoperiți tortul cu smântână. Păstrați puțină cremă pentru decor.

5. Agitați puțin forma și acoperiți tortul cu folie alimentară. Dați forma la frigider pentru 2-4 ore.

6. Îndepărtați forma. Aranjați tortul pe un platou.

7. Pregătiți glazura: amestecați într-un vas 100 ml de lapte cu pudra de cacao și zahărul. Folosiți un tel. Turnați compoziția obținută într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Amestecați încontinuu.

8. Luați cratița de pe foc și lăsați glazura să se răcească. Adaugați untul și amestecați cu ajutorul unei spatule. Acoperiți tortul cu glazură și decorați-l cu crema de smântână.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii