Torturi

Tort fără coacere cu nuci și fructe uscate “Mereu reușit”

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă excelentă de tort fără coacere, ideal pentru sezonul rece. Tortul se prepară din biscuiți, nuci și fructe uscate, este foarte gustos și consistent și iese mereu perfect. Tortul este nu doar gustos, ci și sănătos, de aceea nu ezitați să-l preparați și să-l savurați cu o ceașcă de ceai fierbinte.

Ingrediente:

-300 g de biscuiți mici

-100 g de stafide

-200 g de fructe uscate (prune și caise uscate)

-100 g de arahide prăjite

-70 g de nuci

-1 cutie de lapte condensat

-400 g de smântână grasă

 

 Mod de preparare:

1. Tăiați caisele și prunele uscate bucățele.

2. Tocați nucile mărunt.

3. Curățați arahidele de coajă și lăsați-le întregi.

4. Amestecați într-un bol smântâna și laptele condensat până la omogenizare.

5. Presărați în crema obținută: biscuiții, prunele uscate, caisele uscate, stafidele, nucile și arahidele.

6. Amestecați masa atent cu lingura, ca să nu mărunțiți biscuiții. Toate ingredientele trebuie distribuite uniform în cremă.

7. Tapetați forma cu 2 bucăți de folie alimentară, așezându-le în cruce. Lungimea foliei trebuie să fie mai mare decât diametrul formei, astfel încât capetele să rămână atârnate.

8. Puneți masa obținută în formă și acoperiți-o cu capetele de folie.

9. Puneți o greutate deasupra tortului.

10. Dați tortul (cu greutatea deasupra) la frigider pentru o zi, ca să se îmbibe.

11. Desfaceți folia, acoperiți forma cu un platou și întoarceți. Scoateți atent folia, ca să nu deformați tortul.

Pofta buna!

 

 

Sursa: Bucatarul




Categorii