Torturi

Tort luxos cu cireșe și ciocolată delicioasa, cu umplutură din belșug și o porție uriașă de cremă savuroasă

 

Tort luxos cu cireșe și ciocolată delicioasa, cu umplutură din belșug și o porție uriașă de cremă savuroasă

Ingrediente:

Aluat foietaj nedospit – 500 g
Ou – 1 buc.
Cireșe – 800 g
Ciocolată albă – 200 g
Smântână – 520 ml
Cremă de brânză – 300 g
Zahăr pudră – 40 g
Ciocolată neagră – 60 g

 

Mod de preparare:

Întindeți ușor două foi de foietaj și tăiați-le pe lungime în fâșii. Ar trebui să obțineți 6 fâșii în total.

Așezați cireșele fără sâmburi într-un rând în centrul fiecărei fâșii de aluat.

Întindeți ușor aluatul, ungând marginile cu ou. Ar trebui să obțineți cârnați lungi.

Tort luxos cu cireșe și cremă de foietaj

Tapetați o tavă rotundă de copt cu hârtie de copt și așezați pe fund 3 cârnați din aluat, formând un cerc.

Ungeți-i cu ou și coaceți-i timp de 30-40 de minute la 200 °C. Coaceți a doua prăjitură cu cei 3 cârnați rămași în același mod.

Tort luxos cu cireșe și cremă de foietaj

Topiți ciocolata albă până devine cremoasă. Întindeți treptat ciocolata pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți în cuptor timp de 10-14 minute la 150 °C.

Tort luxos cu cireșe și cremă de foietaj

Rupeți ciocolata caramelizată răcită în bucăți, adăugați 80 ml de smântână și încălziți ingredientele la baie de apă.

Când ciocolata s-a topit, strecurați amestecul.

Tort luxos cu cireșe și cremă de foietaj

Bateți crema de brânză cu zahărul pudră.

Apoi turnați ciocolata răcită și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Tort luxos cu cireșe și cremă de foietaj

Bateți 360 ml de frișcă până devine pufoasă.

Încorporați ușor frișca în amestecul de brânză și ciocolată.

Tort luxos cu cireșe și cremă de foietaj

Formați prăjitura așezând prăjiturile cu cireșe una peste alta și ungând-o din abundență cu cremă.

De asemenea, ungeți partea de sus și părțile laterale ale prăjiturii.

Dați prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Tort luxos cu cireșe și cremă de foietaj

Amestecă ciocolata neagră cu restul de cremă până obții o compoziție fină.

Decorează tortul.

Tort luxos cu cireșe și cremă de foietaj

Puteți decora tortul cu cireșe deasupra. Acest desert fără făină și zahăr va fi pe placul tuturor.

Pentru fiecare caz, ar trebui să alegeți o smântână cu un conținut de grăsime de 33-36%.

Un astfel de produs se bate bine, își păstrează forma și are un gust bogat.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/rozkishnyy-tort-z-vyshneyu-ta-kremom-iz-lystkovoho-tista/




Categorii