
Ingrediente:
ouă – 4 bucăți;
zahăr – 6 linguri;
smântână – 3 linguri;
ulei de floarea soarelui – jumătate de pahar;
făină – 9 linguri;
cacao – 5 linguri;
praf de copt – 2,5 lingurițe;
sare – un sfert de linguriță.
crema:
brânză moale sau brânză de vaci – 400 g;
smântână – 100 g;
lapte condensat – 250 g;
cacao – 5 linguri.
glazura:
ciocolată neagră – 100 g;
lapte – 4 linguri;
unt – 600 g.
apă – 100 ml;
zahăr – 50 g;
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se prepară foarte repede.
Într-un bol, amestecați făina albă cu praful de copt, pudra de cacao și sarea.
Într-un alt bol, bateți patru ouă și adăugați smântâna, zahărul și uleiul.
Bateți bine toate ingredientele cu un mixer electric până la omogenizare.
Adăugați treptat ingredientele uscate în amestecul de ouă, amestecând constant la viteză mică, și frământați până obțineți un aluat neted și subțire.

Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt și turnați aluatul în ea, nivelați suprafața cu o spatulă și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-15 minute.
După coacere, lăsați blatulsă se răcească complet și tăiați-o transversal în patru părți.
Tăiați marginile uniform și zdrobiți-le până obțineți firimituri. Mai târziu, le veți folosi pentru a decora prăjitura.

Acum pregătiți siropul. Acesta va servi la înmuierea prăjiturelor pentru a le face elastice și moi.
Într-o cratiță, amestecați apa și zahărul, amestecați, puneți pe aragaz și aduceți amestecul la fierbere.
Când începe să fiarbă, luați de pe foc și lăsați să se răcească. Apoi ungeți toate prăjiturile cu acest amestec.
Acum vine crema. Într-un bol adânc, adăugați crema de brânză sau brânza de vaci, adăugați laptele condensat, smântâna și cinci linguri de pudră de cacao.
Bateți masa cu un mixer electric până la omogenizare.

Înainte de a începe să asamblați tortul, faceți niște glazură lucioasă de ciocolată.
Combinați untul, ciocolata tocată și patru linguri de lapte sau smântână într-o cratiță.
Puneți pe aragaz, aduceți amestecul la fierbere, amestecând constant, apoi opriți focul și lăsați-l să se răcească.

Asamblați tortul întinzând generos fiecare strat al bazei cu cremă și așezându-le unul peste altul.
Acoperiți suprafața tortului cu glazură de ciocolată și presărați cu firimituri făcute din resturi de aluat zdrobite (opțional).

Puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 2-3 ore și serviți-o cu o ceașcă de ceai aromat sau cafea.
Poftă bună!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/prostyy-i-shvydkyy-v-pryhotuvanni-shokoladnyy-tort/













