Panificatie

Paine impletita de casa. Paine de casa pufoasa cu coaja subtire si rumena

 

 Paine impletita de casa. Paine de casa pufoasa cu coaja subtire si rumena

 

 

De ce să-l cumpărați pe cel de calitate scăzută, când puteți coace altele mult mai bune și mai gustoase. Consultați rețeta pentru o pâine dulce de casă netradițională.  

 

Ingrediente:

Această pâine dulce ușoară, de casă, este cu adevărat simplă, așa cum demonstrează lista de ingrediente individuale de care veți avea nevoie. Pentru a avea succes, pregătiți următoarele:

  • 650 g de făină
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 25 g de drojdie
  • 100 g zahăr
  • 7 g zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 100 g de unt

De asemenea, pregătiți un ou în plus pentru ungere înainte de coacere și eventual semințe de mac pentru stropire. Sau puteți stropi această pâine dulce cu orice altceva.

 

Mod de preparare: 

Pregătiți drojdia, apoi aluatul

Mai întâi, pregătiți așa-numita drojdie. Acest lucru se face prin încălzirea laptelui, adăugând o lingură de zahăr, drojdie zdrobită și două linguri de făină. Se amestecă ușor într-un castron și apoi se lasă într-un loc cald timp de câteva zeci de minute până când drojdia crește.

Imediat ce drojdia a crescut, este posibil să începeți să pregătiți aluatul în sine. Acest lucru se face prin adăugarea în aluat de ouă, zahăr, zahăr vanilat, dar și unt, un praf de sare și făină. Adăugați aceasta treptat, în funcție de structura aluatului și la nevoie.

Procesați aluatul și lăsați-l să crească

Apoi lucrați aluatul cu mâinile până când are o textură fermă, care nu se lipește prea mult de mâini. Apoi puneți totul într-un bol și puneți-l într-un loc cald acoperit cu un prosop. Se lasa la dospit cel putin o ora pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Împărțiți aluatul în trei părți și rulați-le împreună

Deși încă facem pâine dulce de casă, acest proces este similar cu tricotarea chiflelor. Împărțiți aluatul în trei părți și rulați-le în trei fire egale. Apoi le așezați unul peste altul ca și cum ați tricota un coc.

În formă și în cuptor

Odată ce forma este gata, puteți pune aluatul în formă. Aici, se lasa la dospit la temperatura camerei aproximativ 30 minute, pana ocupa intreaga matrita. Apoi ungeți aluatul cu ou bătut și apoi stropiți cu seminte. În acel moment, poate intra în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Timpul de coacere este de 10 minute. Apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți inca timp de 15 minute. Apoi totul este gata. Scoateți din cuptor, scoateți din tavă, lăsați să se răcească, feliați și savurați.

 

 Sursa




Categorii