Torturi

Tort racoros cu cremă de iaurt și frișcă pentru zile festive

 

 

 

 

Se prepara repede, este aspectuos si delicios.Puteti folosi la acest tort iaurt cu diferite arome ,se pot adauga fructe din compot sau fructe de sezon.

 

Ingrediente:

400 g iaurt cu fructe(am folosit iaurt cu mure)
500 ml frisca lichida indulcita(am folosit Meggle)
10 g gelatina granule
100 ml apa rece
48 bucati piscoturi
1 cana mure (am avut congelate)
4 linguri zahar pudra cu gust de vanilie

Sirop:

400 ml apa
6 linguri zahar
1 lingurita coaja de lamaie
1 fiola esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Murele le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare.

Prima data am pregatit siropul:

Am pus toate ingredientele(mai putin esenta) intr-o cratita pe foc mic si am tinut-o pana s-a topit zaharul.Am dat deoparte, am adaugat esenta si am lasat siropul sa se raceasca.

Gelatina am pus-o la hidratat in cei 100 ml apa rece pentru aproximativ 15 minute, apoi am incalzit-o putin(fara sa fiarba) si am amestecat bine pana s-a lichefiat.Am lasat-o la racit.

Am imbracat un vas de plastic( dimensiune 27x17x10cm)in interior cu folie alimentara.Am lasat folia sa cada pe margini ca sa pot acoperi tortul la final.Puteti asambla tortul intr-o tava mare de cozonac.

Am pus frisca rece intr-un bol si am mixat-o 1- 2 minute, apoi am adaugat zaharul in 3-4 reprize, iaurtul si gelatina racita.Am incorporat murele amestecand usor cu o spatula.Am dat la frigider pentru aproximativ 10 minute.

Cat timp crema a stat la frigider am asezat pe marginile interioare ale vasului pregatit, piscoturi inmuiate rapid in sirop. Am pus jumatate din crema ,peste crema am asezat un strat de piscoturi inmuiate in sirop,apoi restul de crema si iar piscoturi.Am acoperit tortul cu folia si l-am dat la frigider pentru aproximativ 4 ore , pana s-a intarit crema. .Am rasturnat tortul pe un platou, am indepartat folia,apoi l-am ornat cu mure si fasii mici de kiwi.

Am servit tortul cu pofta, alaturi de persoane dragi.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bunătăți din bucătăria Gicuței 




Categorii