Torturi

Tort “Ursul polar” – Crema gingasa, moale si gustoasa

 

 

 

 

Reteta cremoasa cu doua tipuri de foi ,ti se topeste in gura la cat de cremoasa este.

 

Pentru crema:

Ingrediente:

aproape 3 pahare smantana mai grasa

2.5 pahare zahar

Mod de preparare:

Blat:

Amesteca ouale cu smantana, praful de copt, zaharul si untul. Omogenizeaza foarte bine. Imparte compozitia in doua. In prima jumatate puna 1-1.5 pahare de faina, iar in a doua restul de faina si cele 2 lingurite de cacao. Amesteca bine. Imparte fiecare compozitie in doua. Trece cu sucitorul peste cele 4 turte, apoi coace-le 5-8 minute, in cuptorul incins la 170 de grade Celsius.

Crema:

Bate cu telul zaharul si smantana. Decupeaza cercuri din foile de aluat (foloseste o farfurie sau un capac). Unge fiecare blat cu crema obtinuta. Alterneaza-le. Pentru decor foloseste ciocolata alba, topita la bain-marie.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii