Torturi

Tortul Medovik, ușor de preparat și EXTREM DE BUN! Nu trebuie să aștepți o sărbătoare pentru a-l prepara!

 

 

 

 

Dacă astăzi este o zi importantă pentru dumneavoastră şi trebuie să sărbătoriţi ceva, cu siguranţă desertul nu are cum să lipsească. Pentru că cele mai bune deserturi sunt cele făcute în casă, vă propunem azi o reţetă de tort delicioasă cu care îi veţi da gata pe cei dragi.

Tortul Medovik este o reţetă clasică, delicioasă şi uşor de realizat. Iată de cei ai nevoie şi cum trebuie să procedezi pentru ca la final să guşti acest desert:

 

Ingrediente:

Pentru blat:
– 2 ouă
– 1 pahar de zahăr
– 50 g de unt
– 2 linguri de miere
– 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
– 3 pahare de făină
Pentru cremă:
– 2 ouă
– 2 pahare de zahăr
– 3 linguri de făină
– 350 g de unt
– 500 ml de lapte

 

Mod de preparare:

1. Pentru blat trebuie să freci ouăle cu mierea. Adugă untul şi pune vasul la bain-marie. Apoi adaugă bicarbonatul de sodiu şi amestecă până se va face spumă. Adaugă făina peste amestec şi frământă până amestecul devine elastic. Împarte aluatul în 8 părţi egale. Pune fiecare foaie de blat într-o tavă şi cu ajutorul unui capac dă-i o formă rotundă. După ce ai pus blatul în tavă, introdu recipientul la cuptor până foile devin maronii.

2. Crema este foarte uşor de făcut. Tot ce trebuie să faci este să freci într-un bol ouăle cu zahărul şi făina. Adaugă treptat untul şi laptele şi tot amestecul fierbe-l la bain-marie. Crema este gata în momentul în care devine cosistentă .Lasă crema să se răcească şi unge foile copate ceva mai devreme. Resturile de blat rămase le poţi mărunţi şi presăra peste tort pentru a-i da un plus de imagine.

 

Poftă bună!

 

Sursa: PentruEa
Categorii