Torturi

Tot timpul am în congelator aluat foietaj! Când am oaspeți pe neașteptate, prepar rapid acest tort

 

 

 

 

Vă este poftă de un tort delicios de casă, însă nu doriți să stați prea mult timp să-l preparați? Noi vă sugerăm să încercați acest tort, este extrem de delicios și se prepară foarte simplu. Este un fel de Napoleon, se prepară cu aluat foietaj fără drojdie și cu cremă de lapte condensat și cacao. Acest tort va fi apreciat de la mic la mare, încercați-l neapărat.

Ingrediente:

1 kg Aluat foietaj fără drojdie
500 g Lapte condensat fiert
120 g Unt
25 g Cacao

Mod de preparare:

  1. Decupați aluatul în 3 pătrate cu dimensiunea (20 x 20 cm). Puneți foile decupate într-o tavă cu dimensiunile ( 30 x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C , timp de 20-25 de minute.
  2. Între timp preparați crema: Puneți într-un bol laptele condensat, untul moale (la temperatura camerei) și mixați la viteză medie. Apoi adăugați cacao și mixați până veți obține o cremă pufoasă.
  3. După ce foile s-au răcit, fiecare foaie o desfaceți încă în două foi egale. Veți obține 6 foi, dintre care 5 foi le veți folosi la tort, iar 1 foaie o veți fărâmița pentru decorat tortul.
  4. Ungeți un platou cu puțină cremă, puneți o foaie de foietaj, ungeți bine cu cremă, acoperiți cu o foaie și iar ungeți cu cremă, tot așa până finisați toate foile. Ungeți tortul cu cremă atât deasupra, cât și prin părți, apoi decorați-l cu fărâmiturile de foietaj. Dați tortul la rece pentru 30 de minute sau îl puteți consuma imediat.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros 
Categorii