Retete de Mancaruri

Trandafiri de cartofi cu chifteluțe – un decor inedit pentru masa de sărbătoare! Nu o să vă vină să credeți cât de simplu se prepară!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă specială de trandafiri din cartofi cu chifteluțe. Acest fel de mâncare este extrem de apetisant, gustos și aromat. Din niște ingrediente simple, obțineți o adevărată capodoperă culinară, ce va decora cu succes masa de sărbătoare. Gustul ispititor și modul de servire nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Uimiți oaspeții cu un deliciu de-a dreptul fascinant.

 

Ingrediente:

– 200 g carne de porc

– 200 g carne de vită

– 6-8 cartofi

– 1 ceapă

– 1 pachet de orez prefiert

– sare

– piper negru măcinat

– 8 boabe de piper

– 1 lingură sos de roșii

– 1 lingură de smântână

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1 frunză de dafin

– 1 linguriță plină de făină

– 1 pahar de apă sau supă de carne

– 70 g de cașcaval

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți orezul într-o cratiță cu apă și sare, până acesta va fi aproape este gata. Spălați orezul cu apă rece.

2. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi. Dați ceapa și carnea prin mașina de tocat. Potriviți ingredientele tocate cu sare și piper. Adăugați orezul. Amestecați bine.

3. Formați din carnea tocată chiftelele. Așezați-le într-o formă de copt, precum în poza de mai jos.

4. Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i rondele, cât mai subțiri. Aranjați cartofii în forma de copt, în jurul chiftelelor, formând trandafirii.

5. Amestecați într-un vas sosul de roșii cu smântâna, boabele de piper, uleiul vegetal, frunza de dafin și făina. Potriviți cu sare și piper. Amestecați, apoi turnați apa (sau supa).

6. Turnați amestecul obținut în forma de copt. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

7. Coaceți cartofii cuptorul bine preîncălzit, până vor fi gata. Scoateți forma din cuptor și presărați cu cașcavalul ras. Întoarceți forma la cuptor pentru încă câteva minute.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii