Inedit

Transilvania, un tărâm de poveste: Imagini care ne arată ce țară frumoasă avem

 

 

 

 

Alex Robciuc, unul dintre cei mai talentati fotografi din Romania, face din nou cunoscute pe alte meridiane zonele superbe din tara noastra. Imaginile lui sunt apreciate in toata lumea.

De peste un deceniu, Alex Robciuc strabate zonele superbe din Romania, cautand sa surprinda tot ce are mai frumos si uimind pe toata lumea cu fotografiile sale. Nu doar strainii sunt impresionati de munca lui, ci si romanii care descopera cu surprindere ce tara frumoasa avem. Batand soselele aglomerate si drumurile izolate, luand-o prin orase si prin catune, fotograful in varsta de 33 de ani a explorat cele mai pitoresti zone din Romania, colturi de Rai cu care orice tara s-ar mandri, scrie eva.ro.

Din toate imaginile pe care le-a realizat anul trecut, Alex a ales cateva din Transilvania si le-a publicat pe Bored Panda. “Am ales sa folosesc tehnici de fotografiere si de post-procesare pentru a imbogati senzatiile si starile pe care le-am simtit in aceste locuri. In aceste serii am fotografiat biserici fortificate construite de sasi, pasunile montane, satele in care transportul se bazeaza pe boi si carute, portretizand idila pastorala a Transilvaniei”, a scris autorul pe acest site.

“Nu-i greu sa intelegi de ce peisajele din Transilvania au aprins imaginatia atator scriitori. Asa cum scria si autorul englez de calatorii Patrick Leigh Fermor in 1934: <>. Cu acest citat in minte, am realizat o selectie a lucrarilor mele de anul trecut, si sper sa simtiti si voi magia acestor taramuri”, a adaugat el.

Fotografiile publicate pe Bored Panda, platforma urmarita de 16 milioane de oameni din toata lumea, s-au bucurat de mare succes, fiind apreciate de peste 60.000 de persoane in doar cateva zile.

Recompensat pentru munca sa din ultimii zece ani cu premiul intai la sectiunea National Award, in cadrul prestigiosului concurs de fotografie Sony World Photography Awards 2019, Alex Robciuc a primit si titlul de “Tourism Ambassador”.
Categorii