Flori si gradina

Tratament eficient cu papadie pentru dureri reumatice, artrita si pentru eliminarea pietrelor la rinichi

 

 

 

 

Tratament cu papadie pentru eliminarea pietrelor la rinichi:

  • se foloseste o cantitate mare de apa; se pun 2 lingurite de planta uscata intr-un litru de apa fierbinte, la care se adauga apoi inca un litru;Imagine similară
  • decoctul se bea fierbinte, la 15-20 de minute dupa aparitie; se procedeaza asa pana se elimina piatra; pentru aceasta este nevoie sa se urineze intr-un vas, pentru a auzi cand se elimina piatra; dupa aceea, colicii nu vor mai aparea.

Aceasta planta umila este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile reumatice cronice.

Tratament cu papadie pentru dureri reumatice, artrita:

  • jumatate de cana de suc proaspat de papadie, dimineata si seara, pe stomacul gol, duce la eliminarea crizelor de durere reumatica;
  • in cazurile grave (infirmitate sau imobilizare la pat) se foloseste o mixtura din papadie si creson in parti egale.

Papadia se foloseste si pentru sanatatea ochilor, impotriva orbirii si inflamarii cronice a retinei, deoarece contine o substanta numita henelina, care produce purpura vizuala in prezenta vitaminelor A si B, pe care papadia le contine din plin.

Alte ingrediente importante din papadie sunt lecitina si colina, doua substante ce ajuta creierul foarte mult. Lecitina este responsabila cu cresterea concentratiei de acetilcolina din creier, iar bolnavii de Alzheimer au deseori deficit de acetilcolina, substanta ce joaca un rol important in procesele de gandire rationala si de cunoastere.

Loading...

Papadia este si o sursa importanta de siliciu, despre care unele studii sugereaza ca ajuta la intarirea oaselor. In plus, mai contine si peste 20 de mii de parti per milion de calciu. Mladitele de papadie contin bor, despre care se stie ca este foarte important pentru conservarea tesuturilor osoase.

Se foloseste cu incredere papadia mai ales in aceste cazuri: probleme de ficat si rinichi, pietre biliare si calculi renali, arterioscleroza, hipertensiune, obezitate. Sucul de papadie a dat rezultate bune si in diabetul incipient, fiind buna in tratamentele pentru hipoglicemie.

 

Sursa: Sfaturi naturiste
Categorii