Remedii naturiste

Tratamentul cu rostopască pentru fiecare tip de cancer in parte: de la colectare până la aplicare

 

 

Tratamentul cu rostopască pentru fiecare tip de cancer in parte: de la colectare până la aplicare

 

Când tratați cancerul cu rostopască, nu uitați că, în ciuda tuturor beneficiilor, planta este otrăvitoare. Ar trebui utilizată foarte atent și numai după consultarea unui medic.

Rostopasca este o plantă obișnuită și, prin urmare, poate fi găsită în aproape fiecare colț al câmpului. Această plantă, și anume sucul său, a fost folosită de mult timp pentru uz local și extern în timpul oncologiei dermatologice.

Și, de asemenea, în formațiuni precum negi, acnee, psoriazis, papiloame.

Pe lângă faptul că planta poate fi utilizată extern, este utilizată pe scară largă pentru aportul intern în diferite patologii, inclusiv ca tratament suplimentar pentru cancer.

Proprietăți de vindecare

 • Înainte de a vă da seama cum să folosiți rostopasca pentru prevenirea oncologiei, precum și pentru tratamentul acesteia, merită să cunoașteți compoziția chimică a acestei plante și cum funcționează.
 • Rostopasca aparține semințelor de mac, prin urmare conține aproape douăzeci de alcaloizi apropiați de opiu.
 • Celidonia ajută la oncologie datorită opiaceelor ​​precum:
 1. Coptisină;
 2. Protopin;
 3. Sanguinarină;
 4. Coleritina.

În medicina populară pentru oncologie, utilizarea acestei plante medicinale se datorează prezenței acizilor limitați, uleiurilor esențiale, saponinelor, aminelor biogene, vitaminelor, flavoidelor și taninelor în ea.

Datorită acestei compoziții chimice, proprietățile medicinale ale plantei pot fi comparate cu proprietățile preparatelor farmaceutice.

Cu ajutorul acestei plante medicinale în timpul oncologiei și altor patologii, poate:
 • ucide viruși;
 • lupta cu ciuperca;
 • îndepărta bila;
 • cauteriza eroziunea;
 • vindeca rănile;
 • opri durerea;
 • ameliora inflamația;
 • elimina germenii.

Când este administrată oral, planta are proprietăți diuretice și antialergice. Când tratează un pacient cu cancer, rostopasca (celandina) are un efect citostatic, încetinește diviziunea celulelor canceroase, reducând astfel dimensiunea neoplasmului.

Pacienții cu cancer supuși terapiei adjuvante au prezentat următoarele modificări în organism:
 • activitatea sistemului imunitar s-a normalizat;
 • procesele metabolice și activitatea creierului s-au îmbunătățit;
 • microflora a fost restaurată;
 • scăderea nivelului de glucoză din sânge;
 • oboseală scăzută și eficiență crescută;
 • echilibrul acido-bazic a fost restabilit.

Unii medici sunt sceptici cu privire la tratamentul oncologiei cu rostopască, explicându-și poziția prin faptul că numai daunele apar din utilizarea otrăvurilor acestei plante. Dar în medicina oficială, oncologia este tratată și cu otrăvuri – chimioterapie, care, spre deosebire de remediile populare, nu are proprietăți benefice

Pentru a utiliza celandina împotriva cancerului, este necesar să luați doar materii prime de înaltă calitate colectate departe de locurile poluate – depozite de deșeuri, autostrăzi, zone industriale. Trebuie colectat folosind mănuși și un bandaj umed de tifon, deoarece fumurile de celandină sunt otrăvitoare.

Recoltarea începe în mai și se termină la sfârșitul verii, iar în această perioadă înflorește iarba. Colectarea trebuie efectuată dimineața, atunci când nu mai este rouă. Uscați planta departe de lumina soarelui, într-un loc bine ventilat. Nu trebuie să spălați planta înainte de uscare.

O infuzie alcoolică poate fi preparată din rostopască proaspătă.

Rostopasca poate fi depozitată în saci de in, cutii de carton sau pungi de hârtie timp de 3 ani.

Merită să ne amintim că în fiecare an cantitatea de elemente utile din materia primă scade, de aceea este recomandabil să recoltăm o nouă porție de plantă medicinală în fiecare an.

Periodic, trebuie să examinați planta uscată să nu aibă umezeală și mucegai. Pentru terapia oncologică, puteți utiliza toate părțile plantei, inclusiv rădăcinile, dar mai des se folosesc frunzele de rostopască, tulpinile și florile sale.

Prescripții și aplicații în oncologie

În tratamentul cancerului cu rostopască, pot fi aplicate diverse opțiuni pentru fabricarea medicamentelor și utilizarea acestei plante. În medicina populară, tratamentul se efectuează cu tincturi alcoolice, infuzii de apă, unguente. De asemenea, pacienții folosesc deseori sucul proaspăt al acestei plante.

Rostopasca este combinată cu componente suplimentare, cum ar fi alcoolul, apa, mierea și alte plante medicinale, cum ar fi aloe, mătasea de porumb, mușețel. Nu este nevoie să preparați suc, este utilizat direct din tulpină pentru leziunile cutanate.

Produsele acestei plante sunt folosite pentru a unge pielea, a le bea și chiar a face micro clismă.

6 rețete populare

Există câteva dintre cele mai frecvente rețete pentru terapia cancerului:
 1. Se amestecă mușețel și rostopască, se adaugă patru sute de mililitri de apă și se fierbe. După o jumătate de oră, aplicați pe zona afectată a pielii.
 2. Adunați planta, curățați frunzele uscate, tăiate în bucăți mici. Planta se trece prin mașina de tocat, se stoarce prin pânză, iar sucul rezultat este depozitat într-un loc rece timp de trei săptămâni sau este folosit ca bază pentru o tinctură alcoolică.
 3. Se amestecă rostopasca, urzica, păpădia și se toarnă apă clocotită peste ele. Medicamentul se infuzează până se răcește și se folosesc trei linguri pe zi.
 4. Se ia un litru de apă clocotită și cinci linguri de plantă, se fierbe și se strecoară din nou. Folosiți extern.
 5. Se amestecă pulberea din frunze cu vaselină și lanolină, se ung formațiunile pielii de trei ori pe zi.
 6. Zdrobiți planta uscată și turnați apă clocotită. Planta se ține la infuzat timp de 1 oră. Se bea de două ori pe zi câte o lingură.

Înainte de punerea în aplicarea a oricărei rețete trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

Tinctura de alcool

O tinctură de rostopască, care este preparată acasă pentru uz intern, s-a dovedit a fi bună împotriva cancerului.

Rețeta pentru tinctura de rostopască cu alcool este următoarea:

 • tulpinile proaspete zdrobite și frunzele plantei sunt puse într-un borcan de trei litri;
 • se toarnă vodcă de patruzeci de grade;
 • borcanul cu capac este învelit într-un șal de lână și așezat în întuneric timp de trei săptămâni.

Trebuie să luați tinctura de rostopască diluând două picături într-un pahar cu apă. Adăugați o picătură în fiecare zi și, după două săptămâni, faceți o pauză de două săptămâni. După aceea, începeți cu șaisprezece picături și se termină cu cincizeci. După o pauză de paisprezece zile, doza se reduce picătură cu picătură pe zi.

Unguente

Rostopasca este utilizată pe scară largă împotriva cancerului localizată pe suprafața pielii. Pentru a face acest lucru, utilizați unguente și uleiuri de rostopască.

Puteți pregăti un unguent dacă amestecați aceeași cantitate de glicerină și un extract de rostopască din farmacie.

Uleiul se face amestecând rostopască proaspătă sau uscată cu ulei de măsline. Un recipient bine închis, cu un amestec, se păstrează la întuneric și la rece timp de cel puțin trei săptămâni. După aceea, medicamentul trebuie scos și poate fi utilizat pentru aplicații, comprese și frecare.

Tratamentul conform Bolotov

Tehnica lui Bolotov în tratamentul cancerului cu rostopască implică utilizarea acestei plante pentru fabricarea cvasului. Poate ajuta la scăderea tumorilor, precum și la prevenirea neoplasmelor. Compoziția și rețeta pentru cvas este după cum urmează:

 1. Trei litri de apă sau zer după strecurarea cașului;
 2. O linguriță de smântână naturală grasă;
 3. Cincisprezece grame de zahăr;
 4. O lingură de plante uscate.

Toate ingredientele sunt bine amestecate, amestecul este turnat într-un borcan, acoperit cu o bucată de tifon și plasat într-un loc întunecat fără umezeală timp de trei săptămâni. Trebuie să luați acest cvas medicinal astfel: o lingură de trei ori pe zi înainte de a mânca alimente.

Inițial, un astfel de cvas nu se bea în forma sa pură; trebuie mai întâi diluat într-o sută de mililitri de apă simplă. Concentrația crește în timp. Un astfel de regim de tratament trebuie calculat timp de paisprezece zile, apoi faceți o pauză de o săptămână și repetați din nou cursul.

În perioada terapiei oncologice, o persoană ar trebui să mănânce alimente vegetale, în special fructe.

Diferite tipuri de cancer și celidină

Când tratați cancerul cu rostopască, doza nu trebuie depășită, deoarece un supradozaj provoacă greață și chiar paralizie.

Dacă nu luați pauze în timpul terapiei, atunci poate apărea distrofia membranei mucoase a tractului gastro-intestinal, precum și disbioză.

Rostopasca în oncologie poate fi luată în scop profilactic sub forma unei tincturi cu concentrație slabă. De asemenea, tratamentul cu rostopască poate fi efectuat după tumoare pentru a elimina efectele secundare ale chimioterapiei și pentru a crește imunitatea.

În oncologie, această plantă poate trata:

 1. Cancerul plămânilor;
 2. Tumori ale sistemului reproductiv feminin;
 3. Neoplasmele mamare;
 4. Oncologia stomacului;
 5. Oncopatologie cutanată.

Nu uitați că medicina tradițională ar trebui să fie doar o metodă auxiliară în tratamentul oncologiei. Înainte de a începe terapia, trebuie să faceți cu siguranță o examinare completă și să consultați un medic.

Cancerul plămânilor

Terapia cu rostopască pentru cancerul pulmonar implică administrarea unei linguri de decoct înainte de mese timp de trei săptămâni. De asemenea, puteți bea tinctură alcoolică pentru cancerul pulmonar diluând o lingură într-un pahar cu apă. Trebuie să-l utilizați timp de două săptămâni, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. După o pauză de două săptămâni, cursul se repetă.

Oncologia organelor genitale feminine

În tratamentul oncologiei uterului și a colului uterin, vaginului sau ovarelor, se ia o tinctură foarte concentrată. Trebuie diluată cu apă și băută de trei sau patru ori înainte de mese.

După fiecare masă, ar trebui să treacă cel puțin o jumătate de oră înainte de acea masă. Terapia pentru oncologia sistemului reproductiv al femeilor se desfășoară timp de trei săptămâni.

După o pauză de paisprezece zile, cursul se repetă, dar durează o săptămână.

Cancerul mamar

O infuzie este utilizată împotriva cancerului de sân. Se bea câte jumătate de pahar dimineața, la prânz și seara.

Cursul terapiei este de zece zile, după care se ia o pauză de zece zile și se efectuează din nou tratamentul timp de cinci zile.

În plus, comprese din același decoct, care se aplică pe sânul afectat timp de două sau trei ore, ajută bine la cancerul de sân. De asemenea, puteți face loțiuni din uleiul acestei plante.

Cancer de stomac și cancer de piele

În cazul cancerului de stomac, utilizarea oricăror substanțe agresive nu poate decât să agraveze situația, prin urmare, în cazul cancerului de stomac, nu se ia o tinctură de alcool, ci un decoct într-o concentrație a unei linguri de materii prime pentru două sute de mililitri de apă. Un pahar de decoct trebuie împărțit în trei doze – dimineața, la prânz și seara înainte de masă. Terapia cu rostopască pentru cancerul de stomac durează două cure de două săptămâni, cu o pauză de zece zile.

Cu localizarea oncologică a pielii, celandina este utilizată extern. Vara, puteți unge neoplasmele cu suc direct de pe tulpina plantei; iarna, din iarba uscată se prepară un decoct. Este necesar să faceți loțiuni și comprese cu el. Cancerul de piele poate fi tratat și cu uleiuri și unguente. Durata tratamentului este determinată de medic.

Contraindicații

Orice medicament sau remediu popular are efecte secundare și complicații care pot apărea atunci când sunt utilizate dacă există contraindicații. Rostopasca pentru cancer nu este utilizată de către copii, în timpul alăptării și de către cei cu tendință la reacții alergice.

Este imposibil să se trateze pacienții cu tensiune arterială scăzută, boli hepatice, astm, epilepsie, patologii cardiace și tulburări mentale.

Atenţie! Informațiile prezentate în articol au doar scop informativ. Materialele articolului nu necesită autotratare. Numai un medic calificat poate diagnostica și oferi recomandări pentru tratament, pe baza caracteristicilor individuale ale unui anumit pacient.

Rostopasca și binefacerile ei fără număr | Paradis Verde

Sursa
Categorii