Remedii naturiste

Trateaza in mod natural refluxul gastroesofagian

 

 

 

 

Refluxul gastroesofagian reprezinta, in termeni simpli, acea arsura care apare la baza gatului si este cauzata de deplasarea continutului gastric catre esofag. Apare mai ales dupa consumarea unei cantitati mari de alimente, in special dupa alcool, condimente sau grasimi. Principala forma de manifestare a refluxului gastroesofagian este regurgitarea (sucul gastric vine in cavitatea bucala).

 

Remedii pentru tratarea refluxului gastroesofagian

 

Bea multa apa

Apa permite diluarea acidul gastric in interior, dar si curatarea acestuia de pe peretele esofagului. Bea cel putin doua pahare de apa dupa masa si cel putin 2 litri pe zi.

Loading...

Foloseste guma de mestecat

Guma de mestecat amelioreaza simptomele refluxului gastroesofagian, daca este mestecata in jur de 30 de minute dupa masa.

Bea lapte rece

Desi este adevarat ca laptele poate balona, nutrientii pe care ii contine, in special grasimea, stimuleaza producerea de acid.

Seminte de chimen

Mesteca jumatate de lingurita de seminte de chia dupa masa pentru a potoli spasmele si a reduce simptomele refluxului gastroesofagian.

Suc de aloe vera

Cunoscuta pentru proprietatile sale anti-inflamatorii, aloe vera ajuta si la tratarea refluxului gastroesofagian. Bea o jumatate de cana de suc de aloe vera inainte de masa.

Bicarbonat de sodiu

Daca arsurile sunt destul de persistente, atunci amesteca o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si bea continutul rezultat. Bicarbonatul neutralizeaza acumularea de acid din gat, dar are ca efecte adverse, cum ar fi starea de greata si balonarea.

 

Sursa: Direct din natura
Categorii