Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Turta dulce glazurata

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru turta dulce:Imagini pentru biscotti

1 kg faina alba 000
500 g zahar
5 oua
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite scortisoara
lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir
1/2 lingurita cuisoare
1/2 lingurita ienibahar
1 lingurita rasa sare
3 linguri miere
200 g unt la temperatura camerei

Pentru glzaura rosie:

1 galbenus
2 linguri lapte
colorant gel si pudra rosu

Pentru royal icing:

1 albus
zahar pudra
zeama de lamaie

Mod de preparare:

Pune 500 g faina alba intr-un bol adanc, sarea si zaharul, mirodeniile, bicarbonatul si untul pe care il freci in palme ca pentru aluatul fraged. Adaugi la mijloc ouale, mierea si incepi sa omogenizezi cu mana, mai adaugi faina si te opresti pana rezulta un aluat compact, nelipicios, neelastic. Mie nu mi-a incaput exact 1 kg, cred ca vreo 850 g.

Pentru glazura rosie bati ca pentru omleta galbenusul cu laptele si colorantul.

Scoti folia de silicon, ungi cu ulei si folia si sucitorul de lemn si intinzi aluatul nu foarte gros. Decupezi tot felul de forme, le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu glazura rosie si le coci pana incep sa devina aurii pe fund.

Le lasi la racit complet.

Pentru royal icing spumezi cu mixerul albsul rece cu zahar pudra si zeama de lamie pana cand capata consistenta dorita pentru a puta decora turele.

Umple un pos cu dui rotund, mic, cu royal icing si decoreaza turtele dupa imaginatie.

 

Pofta buna!

 

DSC09675

 

Sursa: Artă și savoare




Categorii