Panificatie

Turte la ceaun ca la bunica. Amintiri culinare

 

 

 

 

Asa ca astazi o sa va prezint reteta de turte a bunicii mele, turte pe care le savurez de fiecare data cand ma duc la dansa, cu cea mai mare placere. Eu sunt intotdeauna prima care gusta din ele si-mi plac atat de mult incat mananc una goala, fierbinte si apoi inca una alaturi de lapte batut si poate cine stie, daca mai intra,o mananc si pe a 3, tot eu 🙂

Cerni intr-un castron multa faina, cam un kg, presari putina sare, o lingura cu bicarbonat de sodiu si amesteci bine. Apoi incepi sa framanti turnand cu o cana de 0.5,lapte batut sau iaurt de casa. Aluatul trebuie sa iasa cam ca cel de paine, elastic si ferm.

Se lasa 15 minute sa se odihneasca,apoi se rup bucati de aluat de marimea unui mar care se intind pe planseta infainata, se da o forma rotunda, astfel incat sa incapa intr-un ceaun sau daca nu intr-o tigaie teflonata.
Se coc pe aragaz intr-un ceaun neuns, la foc mediu sau pe plita de afara, daca aveti una.

 

 

Imagine similară

 

 

Sursa: poetagurmanda




Categorii