Bauturi

Uleiul de rapita – remediu contra colesterolului si a diabetului

 

 

 

 

Uleiul de rapita ar putea fi un remediu naturist extraordinar impotriva colesterolului marit, acesta avand efecte benefice asupra inimii, este concluzia unei cercetari recente.

Uleiul de rapita aduce numeroase beneficii, iar o cercetare recenta arata ca acesta poate preveni numeroase probleme de sanatate ale lumii moderne, informeaza Express.

Acesta are acelasi efect pe care il au 200 mg de statine, ceea ce reprezinta dublul dozei standard zilnice, si reduce cu sapte procente riscul de aparitie al bolilor de inima, potrivit unui nou studiu.

Coordonatorul cercetarii este prof.dr. David Jenkins de la Spitalul St. Michael din Toronto, acelasi care a creat celebrul indice glicemic, scala care apreciaza care alimente scad sau cresc nivelul zaharului din sange.

Uleiul de rapita foarte benefic pentru sanatate

Dupa cercetarea la care au participat 150 de pacienti, s-a descoperit ca uleiul de rapita a redus nivelul zaharului din sange, precum si colesterolul intr-o masura “semnificativa” la aproape toti participantii. Dr. Jenkins recomanda includerea acestuia in dieta cat mai des.

Uleiul de rapita are doar 7% grasimi saturate, jumatate dintre cele continute de uleiul de masline si, cu toate astea, este folosit mai des pentru fabricarea unor combustibili decat in alimentatie.

Studiul a fost publicat in revista medicala “Diabetes Care”.

 

Sursa: maRaw
Categorii