Aperitive si Gustari

Un aperitiv perfect pentru cina – ruladă ” Spectacol “

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de ruladă delicioasă din carne de vită. Aceasta se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. În rezultat, obțineți un deliciu deosebit de savuros și apetisant, ce va fi o adevărată vedetă la masa de sărbătoare. Este un aperitiv ce-i va cuceri pe toți din prima.

Ingrediente:

800 gCarne de vită
1 bucatăCeapă
100 mlVin alb sec
350 mlSuc de roșii
2 bucățiCăței usturoi
2 bucățiOuă
200 gCașcaval
3 linguriPesmet
1/2 lingurițăOregano
1/2 lingurițăBusuioc
1/2 lingurițăPătrunjel
1/2 lingurițăPiper negru măcinat
1/2 lingurițăSare

 

Mod de preparare:

  1. Într-un bol dați cașcavalul pe răzătoare mică, adăugați ouăle, usturoiul pisat, pesmetul, busuiocul, oregano, pătrunjelul și sarea. Amestecați, până veți obține o masă omogenă.
  2. Aranjați carnea pe suprafața de lucru și tăiați-o de-a lungul fibrelor. Nu o tăiați până la sfârșit, deoarece nu aveți nevoie de două bucăți de carne. Obțineți o bucată mare de carne, cu grosimea de 1 cm.
  3. Presărați carnea cu sare și piper negru măcinat. Aranjați umplutura și uniformizați-o pe toată suprafața. Păstrați o distanță de aproximativ 2 cm de la o margine. Cu grijă, rulați carnea.
  4. Legați rulada cu o ață specială. Astfel, aceasta își va ține bine forma. Curățați și tăiați ceapa jumătăți de rondele, cât mai subțire. Aranjați ceapa într-un vas termorezistent cu lungimea de 22 cm, ( sau o tavă mică). Puneți rulada pe ceapă, cu marginea orientată în jos.
  5. Turnați în vas sucul de roșii și vinul. Ungeți toată suprafața ruladei cu sos de roșii. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și dați-o la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 2 ore. Scoateți rulada din cuptor și lăsați-o să se răcească (nu îndepărtați folia de aluminiu). Când rulada se va răci, îndepărtați folia de aluminiu și ața. Tăiați-o felii, cu grosimea de 1.5-2 cm. Aranjați rulada pe un platou și turnați deasupra sosul în care s-a copt.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: savuros.info




Categorii

loading...
error: Content is protected !!