Flori si gradina

Un arici și-a făcut casă în grădina dumneavoastră? E un semn de la Dumnezeu!

 

 

 

 

Încă din copilărie, aricii vi s-au părut animale pline de bunătate? Nu ați greșit deloc, pentru că acesta se spune că este sfătuitorul lui Dumnezeu. De aceea, dacă o familie de arici își face casă lângă dumneavoastră, nu-i alungați, pentru că vă vor aduce doar bucurii.

 

Ariciul a găsit soluțiile potrivite pentru facerea Lumii

Chiar dacă multă lume nu știe, din cele mai vechi timpuri, ariciul ascunde mistere greu de descifrat. Acesta este și motivul pentru care acesta este prezent în aproape toate legendele și miturile, apărând chiar și în tradițiile popoarelor turcice din Asia Centrală.

Ce are acest animal atât de deosebit? Potrivit legendei, se spune că ariciul a participat alături de Dumnezeu și Diavol la facerea lumii, datorită inteligenței sale incredibile. Tradiția spune că acest animal a reușit să pună ordine în succesiunea zilelor și a preîntâmpinat ca Luna să se iubeasc cu Soarele, ținând astfel departe lumea de un mare păcat.

Și asta nu e tot…

Se spune că atunci când Dumnezeu a greșit Facerea Lumii, a primit cele mai bune soluții pentru terminarea acesteia de la… arici. Considerat paznic al bogățiilor pământului, se crede că ariciul împarte acest rol și cu șarpele. Totodată, ariciul este cel care știe taina unei plante magice care învinge bolile și moartea.

 

Sursa: Secretele
Categorii