Retete de Mancaruri

Un deliciu nemaipomenit din cartofi, care se prepară extrem de rapid – cartofi gratinați cu șuncă și cașcaval!

 

 

 

 

Nu aveți timp sau chef să stați mult timp în bucătărie? Noi vă propunem să încercați o rețetă pe cât de simplă și rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii gratinați cu șuncă și cașcaval te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

 

1 kgCartofi
200 gȘuncă
150 gMozzarella
100 gBrânză cu cheag tare
100 gParmezan
200 mlLapte
60 mlUlei de masline
3 linguriPesmet
1/2 lingurițăSare
1/2 lingurițăPiper negru măcinat

 

Mod de preparare:

  1. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați felii subțiri. Ungeți cu ulei de măsline o tavă cu dimensiunea (20 x 25 cm) și presărați cu 2 linguri de pesmet. Așezați primul strat de cartofi tăiați felii, asezonați cu sare și piper negru măcinat.
  2. Apoi aranjați un strat de șuncă tăiată felii, un strat de brânză cu cheag tare tăiat felii subțiri și un strat de mozzarella tăiată cuburi. Presărați cu parmezan ras și puneți al doilea strat de cartofi, apoi aranjați un strat de șuncă, un strat de brânză cu cheag tare, un strat de mozzarella și presărați cu parmezan ras.
  3. Acoperiți cu ultimul strat de cartofi, sărați, piperați și presărați cu 1 lingură de pesmet, turnați laptele și uleiul de măsline. Acoperiți cu o folie de aluminiu si dați coaceți în cuptorul încins la temperatura de 200°C, pentru 30 de minute. Înlăturați folia de aluminiu și mai coaceți încă 5 minute, până se rumenește frumos.
  4. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros.TV
Categorii

loading...
error: Content is protected !!