Ingrediente:
Blat:
1 lingura faina
8 oua
8 linguri zahar
6 linguri nuca macinata
coaja rasa de portocala
zeama de la o jumatate de portocala
Sirop:
1 ½ pahar apa si zeama de la o portocala
150 g zahar
Crema:
300 g unt
4 linguri zeama de portocale si coaja rasa
3 oua
200 g zahar
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu zaharul tos pana ce spuma creste si nu mai cade de pe tel. Se adauga galbenusurile si se amesteca usor, apoi se adauga zeama de portocala si coaja rasa, faina, nuca macinata se amesteca cu lingura foarte usor. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia si se introduce in cuptor, la foc mic. Nu se deschide cuptorul 20 de minute. Cand este gata, se lasa 2-3 minute, apoi se scoate blatul. Dupa ce s-a racit, se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza. Apoi se pune crema.
Crema se prepara astfel: se amesteca 3 oua cu zaharul pana cand compozitia se ingroasa, se adauga zeama de portocale si untul si se amesteca din nou. Tortul se acopera cu aceasta crema.
Pofta buna!
Sursa: PentruEa