
Vă prezentăm o rețetă de desert foarte delicios și sănătoasă.
Puteți servi budinca din dovleac la micul dejun, oferindu-vă energie și bună dispoziție.
Dovleacul la cuptor cu brânză și stafide este un desert nutritiv, delicios, dietetic și cu puține calorii.
Savurați-l cu plăcere și primiți doza de calciu și vitamine!
Ingrediente:
| 800 g | Dovleac |
| 500 g | Brânză de vaci |
| 80 g | Stafide |
| 60 g | Zahăr |
| 40 g | Crupa de griș |
| 10 g | Unt |
| 2 bucăți | Ouă |
Mod de preparare:
- Tăiați dovleacul cuburi și așezați-l într-o tavă cu dimensiunea ( 30 x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți-l în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C , timp de 20-30 de minute.
- Între timp puneți într-un bol brânza de vaci, adăugați 1 ou, 20 g de griș, 30 g de zahăr și amestecați bine.
- Pentru ca amestecul să fie foarte fin, folosiți un blender vertical.
- După ce dovleacul s-a copt, îl pasați cu blenderul vertical, până obțineți un pireu.
- Apoi adăugați 1 ou, 20 g de griș, 30 g de zahăr și amestecați bine.
- Asamblați desertul într-o tavă pătrată cu dimensiunea (21 x 21 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.
- Puneți primul strat de dovleac, apoi un strat de brânză și așezați pe toată suprafața jumătate din cantitatea de stafide.
- Urmează al doilea strat de dovleac, încă un strat de brânză, restul de stafide și acoperiți cu ultimul strat de dovleac.
- Nivelați bine și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C , timp de 15-20 de minute.
- Lăsați budinca să se răcească la temperatura camerei, apoi o răsturnați pe un platou și o porționați în felii.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!













