Torturi

Un desert extraordinar ce îți menține și silueta – budincă din dovleac cu brânză și stafide

 

 

Un desert extraordinar ce îți menține și silueta – budincă din dovleac cu brânză și stafide

 

 

Vă prezentăm o rețetă de desert foarte delicios și sănătoasă. Puteți servi budinca din dovleac la micul dejun, oferindu-vă energie și bună dispoziție. Dovleacul la cuptor cu brânză și stafide este un desert nutritiv, delicios, dietetic și cu puține calorii. Savurați-l cu plăcere și primiți doza de calciu și vitamine!

Ingrediente:

800 g Dovleac
500 g Brânză de vaci
80 g Stafide
60 g Zahăr
40 g Crupa de griș
10 g Unt
2 bucăți Ouă

Mod de preparare:

  1. Tăiați dovleacul cuburi și așezați-l într-o tavă cu dimensiunea ( 30 x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-l în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C , timp de 20-30 de minute.
  2. Între timp puneți într-un bol brânza de vaci, adăugați 1 ou, 20 g de griș, 30 g de zahăr și amestecați bine. Pentru ca amestecul să fie foarte fin, folosiți un blender vertical.
  3. După ce dovleacul s-a copt, îl pasați cu blenderul vertical, până obțineți un pireu. Apoi adăugați 1 ou, 20 g de griș, 30 g de zahăr și amestecați bine.
  4. Asamblați desertul într-o tavă pătrată cu dimensiunea (21 x 21 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Puneți primul strat de dovleac, apoi un strat de brânză și așezați pe toată suprafața jumătate din cantitatea de stafide.
  5. Urmează al doilea strat de dovleac, încă un strat de brânză, restul de stafide și acoperiți cu ultimul strat de dovleac. Nivelați bine și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C , timp de 15-20 de minute. Lăsați budinca să se răcească la temperatura camerei, apoi o răsturnați pe un platou și o porționați în felii.
  6. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 
Categorii