Sfaturi utile

Un mesaj superb pentru toată lumea „Nu mai pierdeți timpul!”

 

 

 

 

Acest mesaj atat de frumos care sa viralizat pe internet a fost atribuit Papei Francisc, dar nu exista nici o dovada in acest sens ca pe paginile sociale ale Papei Francisc sau pe site-urile oficiale ale Vaticanului, acesta nu este confirmat ca fiind scris de Papa insusi.

Foarte probabil că a fost atribuită în mod eronat, iar autorul real rămâne anonim. Cu toate acestea, textul cunoscut și sub numele de „Reminder de la papa Francisc” este un text care merită luat în seamă și subiectul atenției fiecăreia dintre noi, iar unele dintre vopselele și ideile prezentate se pare că ar aparține totuși Papei …

Nu mai pierdeți timpul!

Viata este atat de scurta si trecuta atat de repede, nici nu ai idee. Nu vei mai pierde timpul cu certandu-te cu ceilalti oameni, iubiti-i si acceptati-i asa cum sunt si ei vor imbratisa la randul lor.

Traieste-ti viata si lasa-i pe ceilalti sa-si traiasca pe ei. Cu bunatate si calm, oferind bunatate si generozitate unii altora …

Nu va mai critica corpurile atât de mult și nici nu vă mai vedeți la altele, schimonosindu-le pe ale dumneavoastră. Trupul este un dar al lui Dumnezeu … sa imbatranesti este un proces natural, este voia divina care striga spre pamant.

Nu vă mai faceți griji în ceea ce privește facturile și nu vă mai pierdeți noptile și somnul de nelinistea lor. Esti o persoana onesta? Atunci ai încredere că cineva acolo sus iti asigură spatele și ai grija ca tu să ai grija de tine. Fericirea noastra interioara nu vine din lucrurile materiale ale lumii.

Inconjoara-te de oameni care te fac fericiti, stralucitori, cred in tine … Nu stiu daca iti da seama, dar atunci cand ai prieteni, frati si sorati care vorbeau cu tine, cu care poti vorbi orice, sa razi, sa canti , sa plangi, sa fii tu, esti un om cu adevarat bogat.

Chiar dacă faci o greșeală, mergi mai departe. Și mai departe. Și mai departe. Pana cand gasesti propria fericire.

Nu incetati niciodata sa fiti un parinte bun pentru copii sau un copil bun pentru parintii tai. Timpul, dragostea si imbratisarile tale sunt cele mai bune daruri pe care le poti oferi cuiva.

Jucati-va cu altii, stingeti televizoarele si vorbiti intre voi in familie. Descoperiti impreuna placerea artei, a literaturii, a jocului si faceti din fiecare duminica o zi de sarbatoare.

Si ce daca locuinta ta nu este in perfecta ordine? Conteaza atat de mult sa fie totul ca la carte cand vezi ce frumusete sufleteasca cresc in ea?

Nu mai incerca atat de mult sa cumperi bogatii si lucruri pretioase pentru casa ta, nu mai ingrijora ca nu ai ce mostenire sa ii lasi familiei tale. Sa te inveti copiii sa fie oameni este cea mai pretioasa treasuta si avutie pe care o lasi in urma.

Si fiecare persoana isi castiga existenta in parte, asa cum poate, asa ca in loc sa iti irosesti timpul facand bani, petrece-l mai mult alaturi de cei dragi.

În tinerete suntem ca un paravan navalnic, la maturitate devenim rauri care curg liber și în grabă, dar la batranete ne transformăm în bazin cu apă lina.

Bucura-te de viata, de lucrurile marunte. Călătoriți, descoperiți, bucurați-vă de drumurile pe care mergeți, de locurile pe care le vedeți, de plăcerile mici pe care le-ați dat să le trăiți. Conteaza ca ai calatorit la clasa intai sau la economie? Nu este același tarif atunci când ajungi în același destinație?

Lasa-ti cainii sa se joace cu tine, nu mai pastra pentru musafiri vesela cea mai buna. Si ce daca se intampla sa spargi o farfurie sau un pahar? Asterne-ti pe masa cele mai frumoase vase pe care le ai si pe cele mai bune paturi.

Nu mai pastra pentru zile speciale parfumul tau preferat, da-ti cu el ori de cate ori te intalnesti cu tine insuti. Poarta-ti hainele frumoase, pune-ti picioarele cele mai frumoase, surasul in care te simti un frumos om.

Si ce daca? De ce nu? De ce nu acum? De ce sa nu te rogi acum, de ce sa nu mai ierti acum, de ce sa nu mai suni acum un personaj pe care il iubesti?

Asteptam Craciunul, duminicile, reuniunile de sarbatori, un inceput de nou, asteptam sa avem bani, asteptam sa vina dragostea, asteptam ca totul sa fie perfect … si totusi … si totusi, care este treaba … Nu exista ca totul sa fie perfect. Aici pe pământ ființele umane nu pot atinge perfecțiunea, tot ceea ce putem face aici este să învățăm. Așa că acceptați cu inima deschideți această provocare care se numește viață și trăiți-o acum.

Iubiti mai mult, iertati mai mult, imbratisati mai mult, iubiti mai intens si lasati restul sa vina de la sine. Iubiți pacea, striga-te. Pacea poate da impresia ca este tacuta, dar nu este niciodata, ea este dinamica, proactiva. Cine a spus ca este usor pentru o fiinta umana? Ea nu cere să se nască, dar nici nu vrea să moară.

Incetati sa fiti negativi si sa ii vorbiti pe ceilalti de rau. In loc sa ii pun pe ceilalti jos, incercati sa va ridicati pe voi. Cand aveti ganduri negative, scapati repede de ele. Doar așa veți veti mentine sanatosi. Respectați natura, aveți grijă de ea, nu o mai folosiți în mod tiranic. Daca o iubiti, invatati sa o iubiti frumos.

Si nu in ultimul rand, creati locuri de munca pentru cei tineri. Ei au un suflet atat de frumos. Lasati-i sa munceasca in mod demn si creativ. „Nu este suficient să oferim cuiva mancare. Trebuie sa ii ofer si dignitate. Si dnnicitatea este cand poti aduce acasa mancare din propria munca „.

 
Categorii