Panificatie Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cornulete tigarete

 

 

Cornulete tigarete

 

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • vanilie (extract, pastaie, esenta sau zahar vanilat)
  • 200 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana fermentata (acra, 24% grasime)
  • magiun de prune pentru umplut
  • zahar pudra vanilat pentru decor

 

Mod de preparare:

Reteta de cornulete tigarete o am de foarte multi ani si este foarte simplu de facut. Cornuletele se topesc in gura, sunt vanilate, dulci-acrisoare si se pastreaza foarte bine pana la o saptamana, in cutii de carton sau tabla.

Intr-un bol puneti faina, sarea, vanilia si untura rece. Framantati cu varful degetelor pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Adaugati apoi galbenusurile si smantana.

Presarati faina pe masa de lucru si intindeti o foaie subtire in forma de dreptunghi (20×50 cm).

Taiati-o apoi in patratele de 10×10 cm. Puneti la baza magiun de prune (cu ajutorul unui sac a poche cu dui subtire) sau alt gem consistent care sa nu curga (eventual amestecat cu nuca macinata). Rulati si dati-le forme de cornulete tigarete. La fel procedati si cu restul aluatului.

Asezati cornuletele tigarete in tavi si coaceti-le 15-17 minute la 180°C, pana incep sa se rumeneasca usor.

Dupa ce s-au copt, lasati-le la racorit 5 minute, apoi tavaliti-le prin zahar pudra.

Dupa ce s-au racit complet le puteti manca. Sunt atat de fragede incat se topesc in gura, asadar vi le recomand cu drag.

Cornulete tigarete

Cornulete tigarete

Cornulete tigarete

Cornulete tigarete

Cornulete tigarete

Cornulete tigarete

Cornulete tigarete

Pofta buna!

 




Categorii