Sfaturi utile

“Uneori să nu primeşti ceea ce îţi doreşti poate fi un mare noroc” Sfaturi minunate de la Dalai Lama, o să te facă să mergi înainte, orice s-ar întâmpla…

 

 

“Uneori să nu primeşti ceea ce îţi doreşti poate fi un mare noroc” Sfaturi minunate de la Dalai Lama, o să te facă să mergi înainte, orice s-ar întâmpla…

 

 

1. Durerea inseamna crestere

Uneori viata iti inchide anumite usi, pentru ca e timpul sa te misti. E un lucru binevenit, fiindca ca deseori, noi nu ne miscam pana nu ne impun circumstantele, relateaza articolegenerale.eu.

Atunci cand survin greutatile, aminteste-ti ca nicio durere nu apare fara vreun scop. Misca-te dinspre ceea ce-ti provoaca durere, dar nu uita sa inveti lectia pe care ti-o ofera.

Faptul ca lupti, nu inseamna ca esuezi. Orice succes necesita o lupta demna, iar binele necesita timp. Ramai increzator si rabdator. Totul va fi bine.

2. Totul in viata este trecator

Atunci cand ploua, esti sigur ca o sa inceteze. De fiecare data cand esti ranit, rana se vindeca. Dupa intuneric, intotdeauna vine ziua. Nimic nu dureaza o vesnicie.

De aceea, daca e bine acum savureaza din asta, pentru ca nici binele nu este vesnic. Daca e rau, gandeste-te ca n-o sa fie asa mereu. Faptul ca viata la moment e grea, nu este un motiv de a nu zambi.

3. Grijile si plangerile nu schimba nimic

Cei ce se plang cel mai mult, reusesc cel mai putin. Intotdeauna este mai bine sa incerci sa faci mai mult si sa esuezi, decat sa incerci sa reusesti, fara sa faci ceva.

Nimic nu se termina atunci cand pierzi; totul se termina atunci cand te plangi.

4. Cicatricele tale sunt simbolul puterii tale

Nu te sfii niciodata de cicatricele, pe care ti le-a lasat viata. O cicatrice inseamna ca nu mai doare si rana s-a vindecat. Asta inseamna ca tu ai infrant durerea, ti-ai invatat lectia, ai devenit mai puternic si ai mers mai departe. Cicatricea este tatuajul victoriei. Nu o lasa sa te tina ostatic. Nu o lasa sa te faca sa traiesti cu frica. Percepe-o ca pe un semn al puterii.

5. Fiecare lupta mica este un pas inainte

In viata rabdarea nu este egala cu asteptarea; ea este capacitatea de a-ti pastra buna dispozitie, lucrand asiduu asupra visurilor tale. De aceea, daca intentionezi sa incerci, mergi pana la capat. Altfel startul nu are niciun sens.

6. Reactia negativa a altor oameni nu este problema ta

Fii increzator, atunci cand raul te inconjoara. Zambeste cand altii vor sa te infranga. Aceasta este o metoda usoara prin care iti poti mentine entuziasmul. Nu permite vorbelor despre tine sa te schimbe. Nu poti lua totul aproape de inima, chiar daca este foarte personal. Nu crede ca oamenii fac ceva pentru tine. Ei fac totul doar pentru ei.

7. Ceea ce urmeaza sa se intample, se va intampla

Tu capeti puteri, atunci cand renunti la tipete, tanguieli si incepi sa zambesti, sa pretuiesti viata. Exista binecuvantari ascunse in fiecare lupta din calea ta, dar tu trebuie sa fii gata sa-ti deschizi mintea si inima ca sa le vezi. Tu nu poti impune anumite lucruri sa se intample. Dar poti incerca.

Intr-un anumit moment, tu trebuie sa lasi ca totul sa se intample asa cum este predestinat.

8. Pur si simplu, continua miscarea

Nu te teme sa te infurii. Nu te teme sa iubesti din nou. E timpul sa intelegi ca puterea ta creste in fiecare zi. Ca a fi curajos e minunat. Gaseste in inima ta ceea ce ii face pe cei din jur sa zambeasca.

 

Sfaturi de la Dalai Lama pentru femeile nefericite

1.Sfat pentru femeile care nu știu cum să găsească fericirea

Când iei o decizie, întreabă-te: „Mă va face asta fericită?”

Punând această întrebare, ne îndreptăm atenția de la ceea ce ne refuzăm, spre ceea ce dorim să obținem.

A fi cu orice preț aproape de persoana iubită – nu mereu înseamnă fericire. Dacă pentru aceasta trebuie să sacrifici comunicarea cu alte persoane, cariera sau hobby-ul tău, atunci viața își pierde sensul.

Cunosc o femeie care, de dragul unei astfel de relații, și-a eliminat complet prietenii din viața ei, deoarece aceștia îl iritau pe soțul ei.

Trebuie să înțelegi pentru tine dacă persoana care se află lângă tine, te face fericită? Sau este mai bine să-ți oferi șansa de a întâlni dragostea adevărată.

2. Sfat pentru femeile care oferă mai mult decât primesc

“Aminteşte-ţi că cea mai bună relaţie este cea în care dragostea unuia faţă de celălalt întrece nevoia unuia faţă de celălalt.”

Oamenii sunt creați pentru a iubi, dar nu pentru a profita de alții. Sarcina unei femei este să fie fericită lângă bărbatul ei, dar nu o mașină pe care bărbatul să o conducă cum vrea el, sau o persoană care îi rezolvă toate problemele sale. Totul ar trebuie să fie invers.

Nu trebuie tu, ca femeie, să te dedici în totalitate relației. Pierderea spațiului personal este de neînlocuit.

3.Sfat pentru femeile nefericite într-o relație

“Nu avem nevoie de mulți bani, nu avem nevoie de un aspect perfect sau chiar de un partener de viață ideal – avem mintea, care este un mijloc necesar și suficient pentru a atinge fericirea deplină.”

Dalai Lama sfătuiește să cauți fericirea în tine, spre exemplu în cazul în care partenerul de viață nu este ideal.

Este în puterea noastră să umplem ceea ce este de valoare și să-l protejăm.

4.Sfat pentru femeile cărora le place să sufere

Dalai Lama crede că oamenii își exagerează adesea suferința și durerea, luând la inimă problemele care nu au deloc importanță.

Relațiile sunt întotdeauna dificile. Certurile și insultele nu pot fi evitate. Dar merită să umplem lumea cu lacrimi din cauza unui mic dezacord? Poate ar trebui să schimbi modul în care te raportezi la sentimentele tale? Sfat înțelept de la Dalai Lama:

“Începe dimineața cu gândul „Astăzi sunt norocoasă pentru că…” Caută momentele pozitive din viață. Bucură-te de ziua de azi, că ești sănătoasă, că ai prieteni și în genere, de multe alte lucruri mici și importante.”

Poate să-ți fie milă de tine și să trăiești viața într-o eternă autoflagelare, sau, poți găsi aspecte pozitive în orice situație. Depinde de noi ce decidem să facem cu viața noastră.

5.Sfat pentru femeile care sunt disperate să-și găsească dragostea

“Când ești blocată, trebuie să-ți petreci o oră, o zi sau chiar câteva zile, gândindu-te la cel mai bun mod de a obține fericirea și apoi iarăși să îți pui prioritățile.”

Se întâmplă ca nicidecum să nu putem întâlni un bărbat demn: și atunci devenim disperate. Și suntem sigure că problema este în noi. Într-un asemenea moment, merită de luat o pauză și de înțeles ce trebuie de schimbat: aspectul, hobby-urile, cercul de prieteni.

Poate muncim prea mult și nu avem timp și energie pentru o relație? Sau îl așteptăm pe „prinț” și nu observăm un prieten din copilărie care este îndrăgostit? Ne ardem, confundând un străin cu dragostea noastră, în loc să-l iubim și să-l apreciem pe cel care se află aproape de noi.

Ai totul pentru a deveni fericită – trebuie doar să te înțelegi pe tine însuți și să fii mai tolerantă.

6.Sfat pentru femeile care nu au primit ceea ce și-au dorit

“Uneori să nu primeşti ceea ce îţi doreşti poate fi un mare noroc”

Toată lumea a auzit aceste cuvinte: „Fii atent! Dorința ta se poate împlini!” Imaginează-ți că dorințele tale sunt îndeplinite, de îndată ce te gândești la ele.

Fără tensiune, fără efort. S-a împlinit și atât! Ce urmează? Următoarea dorință și împlinirea ei imediată?

Dacă un vis se împlinește imediat, s-ar putea să pierzi șansa pentru ceva mai mult.

Se întâmplă ca nu întotdeauna să ne dorim ceea de ce avem nevoie cu adevărat. Prin urmare, oricât de paradoxal pare, a nu obține imediat ceea ce îți dorești este un mare noroc.

7.Sfat pentru femeile care sunt dezamăgite în dragoste

“Căldura și dragostea pe care le dăruim sunt mult mai importante decât căldura și dragostea pe care le primim. Doar atunci când împărtășim căldură și iubire, găsim condițiile pentru adevărata fericire. Rezultă că a te iubi pe tine însuți este mai important decât a fi iubit.”

Bărbatul a devenit mai rece și indiferent, iar înainte oferea cadouri și flori? Relațiile se schimbă și depinde de capacitatea unei femei de a iubi, cât de mult va trăi dragostea.

Dalai Lama este sigur că este mai important să oferi și să iubești, iar atunci bărbatul va răspunde reciproc.

 

Sursa

Sursa
Categorii