Inedit

Unii dintre noi avem obiceiul de a verifica de 3 ori daca am inchis usa, de a intarzia la o intalnire, de a ne freca des nasul sau de a ne roade unghiile. Ce înseamană asta….

 

 

Intarziati mereu sau va jucati cu parul? Iată ce înseamană asta….

 

 

Unii dintre noi avem obiceiul de a verifica de 3 ori daca am inchis usa, de a intarzia la o intalnire, de a ne freca des nasul sau de a ne roade unghiile.

Veti fi surprinsi sa aflati ca aceste comportamente, desi par lipsite de importanta, arata starea si caracterul.

Iata un rezumat al celor mai raspandite obiceiuri care s-au transformat in obsesii si relevanta lor!

Verificati de 3 ori daca ati inchis bine usa

In fiecare dimineata, inainte de a pleca la serviciu, verificati daca ati stins luminile, gazul, daca ati pus tot ce va trebuie in geanta, daca ati inchis bine usa de la intrare. Obiceiul va poate lua circa un sfert de ora. In caz ca aveti masina sau bicicleta pentru a merge la munca, controlati ca totul sa fie in siguranta. Ajunsi la birou, sunteti deja obositi.

Verificarea repetata a usii ori daca ati curatat bine cheile de la masina releva un sentiment de nesiguranta. Aveti nevoie sa marcati limite (intre exterior si casa, adica intre voi si restul lumii). Asigurandu-va ca ati inchis bine usa este o modalitate de a lupta impotriva unui sentimenent de teama.

Intarziati mereu

De fiecare data cand mergeti la o intalnire cu cineva, ajungeti tarziu. Credeti ca vina nu va apartine. Ba autobuzul intarzie, ba soferul conduce incet, cand, de fapt, cauza intarzierii este la voi si nu va veti bucura de reputatie. A fi continuu in intarziere nu demonstreaza incapacitatea de a gestiona timpul sau lipsa de respect fata de ceilalti.

In realitate, o persoana care practica acest obicei simte nevoia de a controla situatia si/sau persoana cu care se intalneste. Sa stiti ca celalalt se deranjeaza sa va astepte, va da posibilitatea sa va puneti in valoare si sa va afirmati in raport cu el. El/ea este in asteptare, iar voi in actiune. Un mod ciudat de a prelua controlul.

Va spalati des mainile

Nu sunteti chirurg sa o faceti asa de des. Spalandu-va frecvent mainile, dupa ce ati umblat cu ceva murdar sau inainte de masa, manifestati nevoia de a scapa de ceee ce ati trait in timpul zilei: vesti proaste, experiente neplacute. De aceea incercati sa le respingeti cu apa si sapun. O modaliate de a va desparti de ceea ce va imbacseste, atat la propriu cat si la figurat.

Va jucati cu parul

Cand va aflati in fata cuiva, rasuciti firele de par in jurul degetelor, discutand cu interlocutorul. Nu faceti altceva decat sa va aratati dorinta de a-l manipula pe celalalt, de a avea puteri asupra lui. Vreti sa reusiti sa dominati pana si conversatia.

Sunteti obsedati de ordine (maniaci)

Nu suportati sa fie miscat niciun obiect din casa de la locul lui bine marcat. Cel/cea care face mereu ordine simte nevoia sa detina controlul asupra oricarui lucru, crezand ca numai asa totul va merge bine si ca viata nu este in pericol. Pentru ca aveti ochiul format asupra celui mai mic detaliu, credeti ca nu se poate intampla nimic.

Obisnuiti sa atingeti oamenii cu care vorbiti

Nimeni nu va impiedica sa-i puneti cuiva mana pe umar pentru o clipa. Majoritatea oamenilor accepta, dar veti intalni si persoane care nu suporta gestul.

Daca in timpul conversatiei atingeti intr-un fel interlocutorul, demonstreaza nevoia de a va apropia de el. In capul vostru vi se pare ca relatia este prea indepartata si incercati sa o faceti apropiata printr-un gest fizic.

 

Sursa: Secretele
Categorii