
Este o delicatesă fără îndoială, împreună cu murăturile noastre tradiționale pentru preparatele din carne.
În afară de asta, usturoiul are toate calitățile necesare pentru a întări imunitatea.
Usturoiul murat nu este pregătit repede, este nevoie de timp, dar așteptarea se merită – credeți-mă!
Pentru pregătirea acestui fel de mîncare este folosit doar usturoiul tînăr, de lapte cum s-ar spune.
Pentru toți interesați – grăbiți-vă, altfel nu veți reuși.
Ingrediente:
Usturoi tînăr, cît doriți
Oțet de mere
Sare
Apă filtrată
Mod de preparare:
Căciulia de usturoi tînăr trebuie curățat în partea de sus de coajă, taiați-i rădăcinile și apoi se spală.
Căciuliile pregătite se pun bine într-un borcan. Astăzi am murat usturoi în două moduri, întrega căciulie și cățeii aparte.
Cățeii se desprind de la căciulie fără a deteriora ultimul strat de coajă de pe ei și, de asemenea, se pun într-un borcan.
Pregătiți marinada în raport de 1 la 2, de exemplu, în cazul meu, am luat 500 de mililitri de apă pură la 1 litru de oțet de mere, amestecat și am adăugat 1,5 linguri de sare.
Se amestecă marinada pînă sarea se va dizolva, apoi se toarnă într-un borcan peste usturoi.
Gata! Totul s-a făcut)) Închideți capacul borcanului și amplasați-l într-un loc întunecat.
Usturoiul murat va fi gata pînă în septembrie.
Aceasta delicatesă poate fi stocată pînă în vara anului viitor, dacă nu ve-ți face reglări de conturi cu el mai devreme.
Mîncați pentru sănătatea dumneavoastră!
Pofta buna!













