Aperitive si Gustari

Usturoi marinat ca la armeni, o adevarata minune pentru sanatate

 

 

 

 

Este o delicatesă fără îndoială, împreună cu murăturile noastre tradiționale pentru preparatele din carne. În afară de asta, usturoiul are toate calitățile necesare pentru  a întări imunitatea. Usturoiul murat nu este pregătit repede, este nevoie de timp, dar așteptarea se merită – credeți-mă! Pentru pregătirea acestui fel de mîncare este folosit doar usturoiul tînăr, de lapte cum s-ar spune. Pentru toți interesați – grăbiți-vă, altfel nu veți reuși.

 

Ingrediente:

Usturoi tînăr, cît doriți

Oțet de mere

Sare

Apă filtrată

 

Mod de preparare:

Căciulia de usturoi tînăr trebuie curățat în partea de sus de coajă, taiați-i rădăcinile și apoi se spală. Căciuliile pregătite se pun bine într-un borcan. Astăzi am murat usturoi în două moduri, întrega căciulie și cățeii aparte. Cățeii se desprind de la căciulie fără a deteriora ultimul strat de coajă de pe ei și, de asemenea, se pun într-un borcan.

Pregătiți marinada în raport de 1 la 2, de exemplu, în cazul meu, am luat 500 de mililitri de apă pură la 1 litru de oțet de mere, amestecat și am adăugat 1,5 linguri  de sare. Se amestecă marinada pînă sarea se va dizolva, apoi se toarnă într-un borcan peste usturoi. Gata! Totul s-a făcut)) Închideți capacul borcanului și amplasați-l într-un loc întunecat. Usturoiul murat va fi gata pînă în septembrie. Aceasta delicatesă poate fi stocată pînă în vara anului viitor, dacă nu ve-ți face reglări de conturi cu el mai devreme. Mîncați pentru sănătatea dumneavoastră!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Mamaplus.MD
Categorii