Remedii naturiste

Usturoiul negru este mai eficient decat usturoiul alb, el te ajuta sa lupti cu infectiile din corp, ajuta la tratarea cancerului si la scaderea colesterolului rau

 

Usturoiul negru este cea mai la modă legumă zilele acestea. Află ce este, unde îl găseşti şi mai ales ce poate face usturoiul negru pentru sănătatea ta. Vezi mai jos totul despre usturoiul negru.

Ce este usturoiul negru

Introdus pe pieţele internaţionale în urmă cu aproximativ cinci ani de către coreeni, usturoiul negru nu este o variaţiune a celui alb, obişnuit.

Loading...

El este usturoi obişnuit, dar fermentat timp de o lună în condiţii controlate de temperatură şi umiditate.

Vracii şi medicii din vechime din Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut pentru unii.

Ce beneficii are usturoiul negru pentru sănătate

Usturoiul negru te protejează de cancer şi reduce colesterolul rău. Procesul de fermentare care durează o lună de zile face din usturoi un auper aliment. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.

Usturoiul negru te ajută să lupţi cu infecţiile din corp. Cu toţii ştim că usturoiul alb, obişnuit are efecte antimicrobiene, antibiotice şi antimicotice, datorită conţinutului de alicină. S-alicisteina din usturoiul negru ajută la absorbirea mai rapidă a acestui compus.

Ce gust are usturoiul negru?

Procesul de fermentaţie face ca usturoiul negru să aibă o consistenţă de jeleu, mai moale şi uşoară decât cel alb. În plus, aroma puternică a usturoiului alb este foarte redusă în usturoiul negru.

Mulţi oameni spun că usturoiul negru are un gust asemănător prunelor uscate, uşor afumat, dulceag şi cu consistenţa unei caramele.

Usturoiul negru nu modifică mirosul corporal după consum şi poate fi mâncat chiar gol, în cantităţi mari, pentru că nu mai are iuţeala usturoiului alb.

Pe lângă multitudinea de antioxidanţi, usturoiul negru este un produs 100% natural, obţinut prin fermentaţie şi, dacă este provenit dintr-un lot nemodificat sau alterat chimic, este şi 100% curat.

Usturoiul negru este cea mai la modă legumă a zilelor noastre. Usturoiul negru a fost prima oară produs şi folosit in Coreea de Sud, unde era recunoscut pentru beneficiile incredibile asupra sănătăţii. Usturoiul negru a fost, timp de secole, unul dintre secretele longevității asiaticilor, iar procedeul obținerii sale a fost păstrat cu sfințenie de către coreeni până de curând când a fost introdus pe toate pieţele din lume. Cultivarea usturoiului negru este similară cu cea a unui soi tradițional, dar după recoltare, cățeii sunt macerați în condiții speciale.

Deşi este extrem de sănătos, usturoiul tradiţional are dezavantajul că nu poate fi consumat la orice masă şi nici cu oricine. Însă această problemă şi-a găsit o rezolvare, odată cu intrarea pe piaţă a usturoiului negru.
Consumându-l, acesta oferă toată savoarea şi ceva dulceaţă în plus, fără a lăsa dâre de miros în urmă. Nu lasă gust neplăcut şi nici miros, ceea ce îl face foarte căutat. Din păcate, şi preţul este pe măsură. În România, preţul acestuia ajunge până la 50 RON, pentru o căpăţână.

Usturoiul negru, care face furori, nu se deosebeşte cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenţă constând în felul în care este tratat, după ce a fost cules. Practic, acesta se lasă la fermentat, la temperaturi de 55-65 grade Celsius, timp de la 10 până la 40 de zile. Cu cât procesul de fermentare durează mai mult, cu atât este usturoiul negru mai bun şi respectiv şi mai scump. Procesul de fermentaţie a acestuia este unul foarte costisitor, ţinând cont de faptul că timp de 40 de zile trebuie să fie ţinut sub temperaturi înalte, asta aducând şi la un consum enorm de energie.

Vracii şi medicii din sia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut pentru unii.
Usturoiul negru te ajută să lupţi cu infecţiile din corp, te protejează de cancer şi reduce colesterolul. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer. Usturoiul negru are un gust dulce, are o toxtura ca de jeleu, mai moale, şi poate fi mâncat şi direct, ca un snack. Mulţi oameni spun că usturoiul negru are un gust asemănător prunelor uscate, uşor afumat, dulceag şi cu consistenţa unei caramele.

Usturoiul negru nu modifică mirosul corporal după consum şi poate fi mâncat chiar gol, în cantităţi mari, pentru că nu mai are iuţeala usturoiului alb.
Pe lângă multitudinea de antioxidanţi, usturoiul negru este un produs 100% natural, obţinut prin fermentaţie şi, dacă este provenit dintr-un lot nemodificat sau alterat chimic, este şi 100% curat.

 

Sursa: Zumi.md Fermierul argesean
Categorii