Aperitive si Gustari

Castraveți în stil coreean pentru iarnă: indiferent cât de mult ai găti, nu este niciodată suficient. Frumusețe în borcane

 

 

Castraveți în stil coreean pentru iarnă: indiferent cât de mult ai găti, nu este niciodată suficient. Frumusețe în borcane

 

Această salată va fi mereu pe masă și cu siguranță nu vei regreta că ai petrecut timp pregătind castraveți fierbinți și picanti în condimente coreene.

 

Ingrediente:

  • castraveți lungi, 5 – 6 buc;
  • morcovi, 2 – 3 buc;
  • ardei iute, 1 bucată;
  • usturoi, aproximativ 8 dinți. sau după gust;
  • boabe de piper, 10 buc;
  • ulei vegetal, 2 linguri.

Pentru a pregăti marinada aveți nevoie de :

  • apă, 1 l;
  • zahăr, 3 linguri;
  • sare, 1 lingura;
  • oțet 9%, 50 ml;
  • condimente pentru morcovi coreeni, 1 linguriță.

 

Mod de preparare:

Tăiați castraveții în felii subțiri folosind un curățător de legume.

Trei morcovi dati pe răzătoarea coreeană.

Tăiați mărunt usturoiul, tăiați ardeiul iute în rondele subțiri.

Puneți ardeii și usturoiul în fundul borcanelor.

Rulam feliile de castraveți în tuburi și punem două straturi, apoi așezăm un strat de morcovi. Alternăm legume și straturi și punem un borcan plin până la umerase.

Pentru marinată, turnați apă într-o cratiță, adăugați sare și zahăr, condimente pentru morcovi coreeni, aduceți la fiert și turnați oțet, lăsați câteva secunde și opriți aragazul.

Turnați ulei vegetal în fiecare borcan și turnați marinada. Se toarnă marinada cu grijă, astfel încât paharul să nu se spargă din apa clocotită.

Acoperiți cu capace și puneți borcanele într-o cratiță pe un prosop, turnați apă caldă.

Sterilizați din momentul în care apa fierbe în tigaie, timp de 5 minute.

Înșurubați capacele și lăsați să se răcească.

Salata o poti depozita atat in subsol cat si in camara.

Preparatul va fi pur și simplu uimitor, foarte aromat, moderat picant. Daca o preferi mai picanta, dupa ce pui salata intr-un bol, adauga usturoi si ulei vegetal nerafinat, atunci salata va deveni si mai apetisanta.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii