Retete de Mancaruri

Vinete umplute în stil turcesc – o rețetă foarte gustoasă cu un gust deosebit!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă turcească, care este incredibil de gustoasă. Karniyarik – este una din cele mai cunoscute mâncăruri din bucătăria turcească tradițională. Mai simplu, vinete umplute cu carne. Turcii pregătesc aceste vinete într-atât de delicios, orice ați fi mâncat până acum nu se compară cu acest gust deosebit. Puteți servi vinetele umplute ca garnitură, cu orez sau piure de cartofi.

 

Ingrediente:

2 bucăți Vinete
250 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
2 bucăți Căței usturoi
3 bucăți Roșii
2 bucăți Ardei iuți
2 linguri Pastă de roșii
1 legătură Pătrunjel
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
2 pahare Apă
3 linguri Ulei rafinat

 

Mod de preparare:

  1. Spălați vinetele, faceți o tăietură pe mijloc și scobiți miezul cu ajutorul unei linguri, faceți o gaură de circa 2 cm adâncime, astfel veți obține niște bărcuțe. Presărați vinetele cu sare și lăsați-le pentru 30 de minute.
  2. Între timp pregătiți umplutura: Tocați ceapa mărunt, prăjiți-o în ulei, până capătă o culoare ușor aurie. Adăugați carnea tocată, amestecați și înăbușiți 3-4 minute. Adăugați 1 lingură de paste de tomate, amestecați și mai înăbușiți încă un minut.
  3. Decojiți roșiile și le dați prin blender (sau le dați prin răzătoare). Adăugați piureul de roșii peste carnea tocată. Presați usturoiul sau dați-l prin răzătoarea mică, tăiați jumătate de ardei iute fâșii subțiri. Adăugați usturoiul și ardeiul în compoziția de carne, amestecați bine și înăbușiți timp de 10 minute. Asezonați cu sare și piper, după gust. La sfârșit, adăugați pătrunjel tocat, amestecați și luați de pe foc.
  4. Așezați vinetele pe tava de copt cu (dimensiunile 20 x25 cm) și le umpleți cu umplutura de carne. Decorați cu jumătăți de ardei iute și cu semi-rondele de roșii. Amestecați 1 lingură de pastă de tomate cu 2 pahare de apă, condimentați cu sare și piper, tunați acest amestec în tava cu vinete. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 45 minute.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros 
Categorii