Aperitive si Gustari

Vreți să fiți sănătoși și fericiți? Folosiți drept hrană și tratament urzici preparate după rețetele din bucătăria fără foc!

 

 

 

 

Urzicile cresc în zone cultivate sau necultivate, în grădini, pe lângă şanţuri, în păduri, pe marginea apelor sau în locuri grase, unde au fost stâne de oi.

Urzicile conţin substanţe proteice şi glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, vitaminele A, B2, C şi K, săruri minerale şi repezintă un mare ajutor pe care ni-l oferă farmacia naturii.

O cură de purificare cu urzici tinere poate face mult bine organismului, aducând chiar vindecare în cazul multor afecţiuni grave.

Oamenilor sănătoşi, consumul de urzici crude le înlătură oboseala de peste zi.

 

Pentru persoanele anemice, un regim alimentar bazat pe preparate din urzici, pregătite după reţetele din bucătăria fără foc face minuni.

 

Ceaiul preparat din frunze tinere ajută în cazul inflamaţiilor vezicii urinare.

 

Cura cu urzici stimulează rinichii, intensifică activitatea organelor implicate în digestie şi oferă trupului belşug de vitamine, enzime şi minerale.

Este recomandat consumul infuziei de urzici mai ales în intervalul orar 15.00-19.00. După ce apare Luna Nouă faceţi o pauză de 14 zile. Repetaţi cura după următoarea Lună Plină până ce afecţiunea de care suferiţi se atenuează sau dispare. Sunt necesare cel putţin trei astfel de cure repetate succesiv.

 

Consumul ocazional de infuzie de urzici după o masă copioasă este o idee excelentă pentru digestie.

 

Dacă urzicile sunt recoltate atunci când Luna este creştere, apoi sunt transformate în alifie atunci când Luna este în descreştere, acestea reprezintă un minunat leac în neurodermatite, mai ales dacă se aplică pe Lună în creştere.

Urzicile stimulează metabolismul. Dacă doriţi să pierdeţi în greutate, primăvara consumaţi zilnic două, trei căni de ceai de urzici, alături de un regim alimentar de hrană vie.

Pentru a vă menţine o siluetă de invidiat, beţi în fiecare dimineţă 400 ml infuzie de urzici, la care adăugaţi două linguriţe cu oţet de mere preparat în casă. Cosumaţi acest amestec neîndulcit, cu înghiţituri mici, în decursul a 30 minute, cu o oră înainte de micul dejun.

 

Respectaţi regimul vegan, în procent de 80% alcătuit din hrană vie.

 

După naştere, apar frecvent dureri de cap şi eczeme pentru că femeile au nisip la rinichi. Urzicile sunt cele mai bune plante de leac, sunt diuretice şi hematopoietice, ajută foarte mult la vindecare.

 

În viroze şi infecţii bacteriene, în carenţă de fier, dar şi în stări de oboseală sau epuizare (mai ales ale persoanelor în vârstă) este bine să se bea câte o cană cu infuzie sau suc de urzici, în combinaţie cu salvie, mai ales dimineaţa, pe stomacul gol, timp de un an.

Podoaba capilară se poate reface în câteva săptămâni dacă faceţi un masaj al capului cu tinctură din rădăcină de urzici sau din frunze, la care se adaugă, pentru o mai mare eficienţă, în cantităţi egale, coji de nuci.

Maceratele din urzici sunt foarte utile şi în grădină, dacă se stropesc cu ele plantele, pentru a le feri de dăunători.

 

Imagine similară

 

Sursa: Secretele.com
Categorii