Aperitive si Gustari

Zacusca ruseasca de dovlecei pentru iarnă!

 

 

 

 

Zacuscă de dovlecei. O rețetă simplă, ieftină și gustoasă de aperitiv. Puteți servi zacusca ca atare cu o felie de pâine de casă. Această conservă nu trebuie să lipsească din cămara dumneavoastră!

 

Ingrediente:

-2 kg de dovlecei;

-1 kg de morcov;

-1 kg de ceapă;

-150 gr pastă de tomate;

-4 linguri de zahăr;

-2 linguri de sare;

-200 gr de ulei;

-1 linguriță de acid acetic 70% sau 50 ml de oțet 9%;

-2 ardei iuți sau după gust;

-200-250 ml de apă – în dependență de cât de densă doriți să fie zacusca.

 

 

Mod de preparare:

1.Curățați legumele de coajă. Tăiați morcovii cuburi mici.

2.Folosiți un ceaun, o tigaie adâncă sau o cratiță cu fund și pereți groși. Încingeți uleiul în ceaun, adăugați morcovul, apa, zahărul și sarea. Amestecați și aduceți morcovul până la punctul de fierbere, sub capac, după care îl înăbușiți încă 10 minute.

 

 

3.Între timp, tăiați dovleceii și ceapa cuburi.

4.Curățați ardeii iuți de semințe și tăiați-i bucăți mici.

5.După 10 minute, adăugați în ceaun dovleceii, ceapa și ardeiul iute. Amestecați, acoperiți ceaunul cu capac și aduceți legumele până la punctul de fierbere și le înăbușiți, până devin moi, aproximativ 20 de minute.

 

 

6.Adăugați pasta de tomate, amestecați și mai gătiți legumele încă 10 minute, cu capacul întredeschis – să se evapore lichidul în exces.

7.Turnați acidul acetic sau oțetul și amestecați.

8.Luați legumele de pe foc și le pasați cu blenderul.

 

 

9.Dați zacusca în clocot, după care o transferați în borcanele curate și sterilizate. Le închideți etanș cu capace fierte.

Această zacuscă de dovlecei va fi pe placul tuturor. Ar putea deveni mâncarea preferată a familie.

 

Poftă bună!

 

Sursă!




Categorii