Horoscop

Zodiile si trecutul. Ce zodii sunt ancorate in trecut, ce zodii pasesc hotarate spre viitor si ce are de invatat fiecare

 

 

 

 

Unele zodii reusesc sǎ se detaseze mai usor de experientele (mai ales de cele dureroase) din trecut si pǎsesc hotǎrate spre viitor, in timp ce altele sunt ancorate puternic in tot ce au trǎit in diferite momente ale existentei de panǎ acum.

BERBEC
Nu are timp de pierdut!
Acesti nativi nu-si pierd timpul rememorand experientele din trecut. Pentru ei nu e important ce s-a intamplat, nu stau sǎ analizeze, nu au timp de introspectii si de evaluǎri ale gesturilor sau atitudinii din trecut. Ei trǎiesc pentru actiune si adrenalinǎ. Depǎsesc usor si cele mai dureroase experiente, iartǎ si uitǎ foarte repede. Nu sunt ranchiunosi ori rǎzbunǎtori si nu pǎstreazǎ resentimente, decat foarte rar. La nivel profund, ei inteleg cǎ nu le foloseste la nimic sǎ se impiedice de ceva ce nu mai existǎ si nu-i mai poate afecta.

Ce are de invǎtat: Introspectia poate fi uneori foarte valoroasǎ!

Loading...

TAUR
Tine cu dintii de principiile adoptate in trecut!
Semn conservator, pragmatic si destul de rigid, acordǎ mare atentie experintelor trǎite pe parcursul vietii, deci si celor din trecut. El isi formeazǎ in timp o serie de principii solide, la care renuntǎ foarte greu. Are convingeri puternice, pe care si le sustine panǎ in panzele albe. Se teme de schimbare si de necunoscut. Astfel, isi pune singur bariere in calea evolutiei si libertǎtii de expresie si practic lasǎ acele convingeri sǎ-i creeze viata. Ii este greu sǎ accepte oportunitǎti care nu seamǎnǎ cu ce a trǎit panǎ in momentul respectiv, iar asta il tine blocat in niste tipare repetitive.

Ce are de invǎtat: Vindecarea resentimentelor si flexibilitatea!

GEMENI
Stie sǎ valorifice experientele din trecut!
Acest nativ foloseste trecutul, mai ales ca sursǎ de cunoastere si informatie. Nu-i face o prea mare plǎcere sǎ analizeze trecutul si nici nu crede cǎ i-ar folosi la ceva, cu exceptia cazului in care poate afla ceva util/interesant/important. Orice i s-ar intampla unui Geamǎn, trece usor peste, se repliazǎ repede si gǎseste instantaneu un alt obiect al atentiei. Curios din fire, vrea in permanentǎ sǎ se informeze si sǎ-si tinǎ mintea vie. Iar pentru asta nu are nevoie de emotii tulburǎtoare care sǎ-i rǎpeascǎ vivacitatea . Acest nativ se intoarce asadar in trecut doar atunci cand are nevoie sǎ extragǎ o informatie, sǎ-si aminteascǎ un detaliu util, sau sǎ inteleagǎ o decizie luatǎ atunci (asta doar dacǎ arde).

Ce are de invǎtat? Profunzimea si intelegerea cauzei lucrurilor!

RAC
Trecutul este identitatea lui!
Racul are cele mai puternice ancore in trecut si de aceea uneori pare cǎ trǎieste doar din amintirile unor vremuri apuse. In casa acestui nativ vom gǎsi adesea fotografii ale descendentilor sau ale iubirilor din trecut. Asa cum se ataseazǎ de experiente (mai ales de cele care l-au marcat intr-un fel sau altul), tot la fel se ataseazǎ si de obiecte vechi care au o anume semnificatie emotionalǎ sau sentimentalǎ. Din cauza acestor intoarceri permanente in timp, poate fi extrem de sensibil, introvertit si melancolic. Poate refuza oportunitǎti extraordinare din cauza fricii de schimbare si a tendintei de a asocia tot ce apare, cu ceva petrecut candva. Acesta este obstacolul major in calea evolutiei Racului.

Ce are de invǎtat? Bucuria momentului prezent.

LEU
Trecutul- un motiv in plus de mandrie!
Pentru un nativ Leu, trecutul are valoare doar in mǎsura in care contine ceva spectaculos, demn de luat in seamǎ, ceva ce l-ar putea ridica in ochii unora (sau ai lui), i-ar aduce un plus de popularitate si admiratie sau i-ar scuza un esec. Altfel, tot ce nu-i place in trecutul lui pretinde cǎ nu existǎ, cǎ nu s-a intamplat niciodatǎ si se comportǎ ca si cand nu l-a afectat catusi de putin. Cu alte cuvinte, un Leu se va gandi doar la partea frumoasǎ sau spectaculoasǎ a trecutului lui. La acele fragmente care l-ar putea pune intr-o luminǎ favorabilǎ.
Ce are de invǎtat? Sǎ-si asume trecutul si responsabilitatea acestuia!

FECIOARA
Trecutul ii oferǎ motivatia de a deveni perfectǎ! Se stie cǎ Fecioara tinde spre perfectiune. Iatǎ de ce crede cǎ analizand trecutul, poate gǎsi motive sǎ devinǎ din ce in ce mai bunǎ. Dacǎ cineva i-a spus in trecut cǎ nu invatǎ destul de bine, ea se va strǎdui sǎ dovedeascǎ mereu contrariul. Dacǎ i s-a spus cǎ nu va reusi sǎ facǎ mare lucru in viatǎ, isi va da tot interesul sǎ ajungǎ cineva important. Privind lucrurile prin prisma dorintei de evolutie si dezvoltare personalǎ continuǎ, nu e nimic gresit. Si totusi, alergand mereu dupǎ o imagine pe care altii i-au sugerat cǎ ar fi cea corectǎ/perfectǎ, ajunge de fapt sǎ fie vesnic nemultumitǎ, sǎ creadǎ cǎ mereu „ceva nu e in regulǎ cu ea”. Ce are de invǎtat? Cǎ este deja perfectǎ. Nu e nevoie sǎ demonstreze nimic nimǎnui!

BALANTA
Ia din trecut doar ce-i place!
Asa cum obisnuieste sǎ facǎ in toate domeniile de viatǎ, Balanta selecteazǎ din trecut doar ceea ce-si aminteste cu plǎcere sau ceea ce ii favorizeazǎ imaginea. In general evitǎ sǎ arate cǎ unele pasaje din trecut o afecteazǎ si nu doreste sǎ vorbeascǎ despre acestea, decat dacǎ este nevoitǎ. Problema insǎ nu este cǎ vede partea plinǎ a paharului, ci cǎ neagǎ cu bunǎ stiintǎ ceea ce nu-i place, ingropand nemultumiri si frustrǎri in subconstient si generand astfel un teren fertil pentru resentimente.  Ce are de invǎtat? Sǎ facǎ alegeri dupǎ cum simte si nu pentru a face impresie bunǎ!

SCORPION

Din trecut isi trage seva puterii!
Scorpionul vrea putere, iar pentru asta apeleazǎ la toate mijloacele posibile, dar mai ales la cele care nu sunt la vedere. Pot investiga trecutul cu un interes aproape diabolic, uneori apǎsand cu bunǎ stiintǎ pe rǎnile cele mai dureroase. Dacǎ stie cǎ e ceva ce trebuie aflat sau descoperit, niciun sacrificiu nu este prea mare. Crede cǎ trecutul ii oferǎ informatii valoroase, atat despre el cat mai ales despre ceilalti. Deseori se strǎduieste sǎ afle povestea de viatǎ a celor apropiati, doar pentru a avea controlul asupra situatiei. Stiind cu cine are de a face, ii este mai usor sǎ facǎ regulile jocului . Resentimentele par sǎ fie hrana Scorpionului, sursa de ambitie, putere si motivatie.

Ce are de invǎtat? Dǎruirea fǎrǎ conditii si eliberarea de resentimente!

SAGETǍTOR
Trecutul il inspirǎ!
Sǎgetǎtorul este alchimistul care transformǎ trecutul cu tot ce este in el, in inspiratie pentru scopul lui cel mai inalt in viatǎ. Stie ce valoare inestimabilǎ se ascunde in fiecare experientǎ trǎitǎ, asa cǎ este determinat sǎ invete din greseli sau sǎ dezvolte si sǎ ducǎ mai departe alegerile potrivite. Acest nativ este profetul, teologul sau ghidul. El este cel care isi lǎrgeste permanent orizonturile, cǎutand rǎspunsuri la intrebǎrile existentiale, nu numai ale lui ci si ale omenirii in ansamblu. Apoi, este dispus sǎ dea mai departe ceea ce el a inteles si si-a insusit, cu generozitate si dǎruire.  Asadar, nu se impiedicǎ de trecut, dar nici nu-l ignorǎ. Stie exact ce sǎ ia din el si ce sǎ abandoneze. Aceastǎ atitudine, precum si credinta de neclintit in propriile idealuri, il ajutǎ de altfel sǎ evolueze si sǎ-si creeze viata pe care si-o doreste. Ce are de invǎtat? Sǎ le dea spatiu celorlalti!

CAPRICORN
Hotǎrat sǎ invete din trecut!
Capricornul este constiinciosul si seriosul zodiacului, iar acest registru se pǎstreazǎ si in cazul relatiei cu trecutul. Pare sǎ se nascǎ matur, fiind un copil oarecum atipic, datoritǎ seriozitǎtii si rezervei sale. Abordand viata astfel incǎ de la o varstǎ foarte fragedǎ, sigur cǎ si trecutul este tratat cu maximum de responsabilitate.Va dori sǎ invete permanent din greselile trecutului, de teamǎ sǎ nu le repete si pe viitor. Totusi, cred cǎ ia mult prea in serios trecutul si este mult prea temǎtor in fata viitorului, ceea ce il opreste sǎ trǎiascǎ din plin si sǎ se bucure de tot ceea ce este si obtine. Ce are de invǎtat? Sǎ se relaxeze !

VǍRSǍTOR

Ce e acela trecut?
Acest nativ nu acordǎ prea mare atentie trecutului si nu din ignorantǎ, ci pentru cǎ este mult prea ocupat cu proiectele de viitor. El vrea mereu noutate, cautǎ sǎ inoveze si sǎ inventeze noi forme de a-si trǎi viata si de a contribui comunitǎtii in care trǎieste. Este un avangardist prin definitie si un nonconformist, deci nu poate sǎ adopte principii invechite, teorii prǎfuite, ori concepte care nu mai sunt demult de actualitate.Pur si simplu nu vede sensul. Ce are de invǎtat? Sǎ nu uite cǎ prezentul este tot ce existǎ.

PESTI
Legati de iluziile trecutului! Pestii par sǎ-si creeze permanent o lume a iluziilor, in care se pierd panǎ si ei la un moment dat. Sunt mereu cu gandul la evenimente din trecut, distorsionate de mintea lor visǎtoare si idealistǎ, asteptand parcǎ sǎ se repete. In viziunea lor, ei sunt produsul trecutului si de aceea se simt atat de atasati de acesta. Le place misterul si le place sǎ se joace cu iluziile, ceea ce ii innebuneste uneori pe cei din jur. Alunecǎ foarte usor de la o extremǎ la alta, iar dacǎ trecutul nu a fost foarte bland cu ei, pot juca cu gratie rolul de victimǎ perfectǎ. Ce au de invǎtat? Detasarea de experientele dureroase.

 

Sursa: Virale.ro
Categorii