Desert

Prajitura cu lamaie si lapte condensat

 

 

 

 

Ingrediente:

– 600 g biscuiti (Petit Beure sunt foarte buni, daca gasiti si din aia mai mari, o sa aveti avantajul ca nu o sa albiti pana aranjati biscutii in tava)

– 2 cutii lapte condensat

– 2 cutii frisca lichida (adica frisca lichida masurata cu cele 2 cutii de lapte condensat)

– zeama de la 4 lamai

– optional, coaja rasa de la cele 4 lamai

 

Mod de preparare: 

Intr-un vas amestecati laptele condensat, frisca lichida si zeama de lamaie. Zeama nu o puneti toata odata, ci cate putin, cam in 4 randuri. Nu stiu de ce sa puneti asa, mi s-a parut ca iese mai bine crema.

Aranjati biscuitii in tava astfel incat sa formati un strat de biscuiti. Adaugati un strat de crema pe care-l nivelati cu o lingura. Si iar un strat de biscuiti, alt strat de crema, pana se termina crema. La cantitatile de mai sus, mi-au iesit 4 straturi de biscuiti, ultimul fiind de biscuiti.

Ei, si acum vine partea de tortura. Bagati prajitura la frigider si o lasati vreo 7-8 ore. Cel mai bine e sa o faceti seara si sa o lasati in frigider pana dimineata. Eu am pus deasupra tavii o folie de aluminiu ca sa se pastreze umiditatea si sa se inmoaie si ultimul strat de biscuiti. Dupa ce se intareste crema, puteti lasa prajitura la frigider si fara folie.

Deasupra puteti presara cacao, fulgi de cocos sau ce va lasa inima. Eu am pus cacao.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Diana Bajenaru




Categorii