Ingrediente:
Pentru cele doua blaturi:
10 oua
150g fulgi de cocos
6 linguri de ulei
250 g zahar
10 linguri faina
2 pliculete praf de copt
100 g nuca macinata
3 linguri cacao
400 ml lapte
un plic zahar vanilat
Pentru crema:
80 g budinca de vanilie
250 g unt
150 g mascarpone
80 g zahar
Pentru decor:
90 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Prepararea blatului de cocos. Intr-un bol se mixeaza 5 albusuri, pana se spumeaza apoi se incorporeaza 125g zahar si se mixeaza, pana se obtine o spuma tare de consistenta unei bezele. Se adauga 5 linguri de faina amestecata cu praful de copt, 3 linguri de ulei, nuca de cocos si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza bine toate ingredientele.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu dimensiunea 30 x 20 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C, circa 15-20 minute.
Prepararea blatului de cacao. Intr-un bol se mixeaza 5 albusuri, pana se spumeaza apoi se incorporeaza 125g zahar si se mixeaza, pana se obtine o spuma tare de consistenta unei bezele. Se adauga 5 linguri de faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, 3 linguri de ulei, nuca macinata si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza bine toate ingredientele .
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu dimensiunea 30 x 20 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C, circa 15-20 minute.
Prepararea cremei. Intr-un bol se mixeaza cele 10 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat si praful de budinca apoi se mixeaza, pana obtineti o crema densa. Peste compozitie se toarna laptele si se pune crema la fiert intr-o cratita la foc mic, amestecand continuu sa nu se lipeasca, pana capata consistenta unei budinci. Dupa ce este suficient de groasa se da deoparte si se lasa la racit. Peste budinca se adauga untul la temperatura camerei, mascarponele si se mixeaza pana se obtine o crema fina.
Asamblarea prajiturii
Pe un platou se pune blatul cu nuca de cocos, se intinde jumatate din crema, se niveleaza, apoi se pune deasupra blatul din cacao si se acopera cu crema ramasa. Se decoreaza toata suprafata prajiturii cu ciocolata rasa si se da prajitura in frigider pentru o ora.
Pofta buna!