Desert

Uite o prajitura rafinata pentru cei mai pretentiosi musafiri. Reteta prajiturii cu crema fina de branza

 

 

 

 

Chiar de nu ai fi un împătimit al dulciurilor, o prăjitură cu cremă fină, aromată, îţi va face întotdeauna cu ochiul. Iar dacă ai musafiri, este alegerea cea mai bună!

 

Ingrediente:

6 ouă

150 g zahăr

50 ml ulei

100 g făină

1/2 pachet praf de copt

50 g cacao

Pentru umplutură

250 g unt

200 g zahăr

750 g brânză dulce

1 esenţă de portocale

Pentru glazură

125 g unt

100 g zahăr

20 g cacao

1 lingură amidon

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi pui treptat gălbenuşurile amestecate bine cu uleiul.

Încorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.

Baţi untul topit cu zahărul, adaugi brânza scursă bine, esenţa de portocale şi dai la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră ca să se întărească puţin.

Pentru glazură, încălzeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul, cacaua, amidonul şi amesteci până când se îngroaşă puţin.

Întinzi crema de brânză peste blat, torni glazura de ciocolată, netezeşti bine şi dai la rece cel puţin o oră înainte să fie servită.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan 




Categorii