Sfaturi utile

10 sfaturi de aur care te ajuta să faci bani

 

 

10 sfaturi de aur care te pot ajuta să faci bani

 

Oare cine nu îşi dorește să ajungă să aibă bani? Toţi visăm în secret la o viaţă lipsită de griji financiare, călătorind în jurul lumii şi răsfăţându-ne cu concedii scumpe.

Evident, sunt rare cazurile în care cineva ajunge să se îmbogăţească peste noapte (cu excepţia câştigătorilor la loterie, poate), dar există şi oameni de succes care au reuşit să facă avere din piatră seacă orientându-se spre oportunităţile potrivite ivite la timpul potrivit!

Există oameni care s-au îmbogățit punând în aplicare metodele potrivite de gestionare a bugetului, doar că metodele folosite de ei dau roade în timp, şi nu imediat.

Iată ce sfaturi am cules de la ei cu privire la înmulţirea banilor:

  1. Economiseşte bani şi investeşte-i unde trebuie!

Dacă vrei să faci bani, ai nevoie de bani. Dacă vrei să te îmbogăţeşti, strânge chinga o vreme şi foloseşte banii puşi deoparte ca să porneşti o mică afacere.

  1. Identifică cele mai bune oportunităţi de investire a banilor

Unde şi cum îţi investeşti banii reprezintă cele mai importante decizii pe care le vei lua. Studiază bine piaţa înainte să pui pe roate o afacere.

  1. Diversifică

Investeşte banii simultan sau alternativ în mai multe proiecte şi nu renunţa la slujbă până ce nu te asiguri că afacerea înfiinţată este viabilă.

  1. Nu face risipă

Nu cheltui mai mult decât îţi permiţi şi nu împrumuta bani. În loc să frecventezi baruri şi restaurante scumpe, pregăteşte mai bine câte o cină acasă şi invită-ţi prietenii la tine. Aşa vei reuşi să economiseşti mai mulţi bani. Aplică această strategie în toate celelalte aspecte ale vieţii şi rezumă-te doar la strictul necesar.

  1. Citeşte şi învaţă!

Dacă vrei să ai succes în afaceri, trebuie să studiezi mult şi să te pregăteşti cât mai bine. Nu-i neapărată nevoie să participi la seminare şi cursuri de management, întrucât poţi găsi cursurile şi materialele necesare mult mai ieftin (sau chiar gratuit) din mediul online. Implică-te în schimburi de experienţă şi fii la curent cu toate elementele pieţei financiare care îţi influenţează afacerea.

  1. Schimbă-ţi percepţia asupra resurselor financiare

Nu te mai gândi că banii sunt un obiectiv de neatins! Atât timp cât faci bani pe cale legală, totul va fi în regulă, te vei convinge singur de asta mai târziu!

  1. Stabileşte-ţi obiective clare!

Planifică-ţi cu grijă paşii pe care vrei să îi urmezi pornind de la definirea corectă a scopurilor pe care le vizezi. Nu te descuraja dacă întâmpini dificultăţi, lumea afacerilor nu este deloc uşoară!

  1. Caută compania oamenilor de succes

Înconjoară-te de oameni inteligenţi, prosperi şi influenţi! Inspiră-te de la ei şi învaţă cât mai multe.

  1. Imaginează-te bogat!

Dacă te gândeşti mult timp la un anumit lucru, subconştientul tău va face tot posibilul să atragă opornutităţile necesare obţinerii lucrului respectiv. Aşadar, gândeşte-te zi de zi cum ţi-ar fi cu un salariu mai mare în buzunar sau la cârma propriei tale afaceri. Lasă legile atracţiei să îşi facă treaba!

  1. Vârsta e doar un număr

Din nefericire, în anumite climate economice şi culturale, oamenii trecuţi de o anumită vârstă sunt împiedicaţi să-şi clădească o carieră de succes, sau renunţă singuri la orice ambiţii în ciuda experienţei pe care o posedă. Însă nu uita, dacă eşti convins că vrei să faci bani, nimic nu îţi poate sta în cale, cu atât mai puţin vârsta!

 

Sursa: Secretele
Categorii